Ollila ja Kallasvuo lähtevät Nokiasta, joten suomalaisten vaikutus yhtiön johdossa pienenee merkittävästi. Newsweek mainitsi uuden kanadalaisen toimitusjohtajan suurimmaksi haasteeksi suomalaisten ja amerikkalaisten toimintamallien yhdistämisen. Nokian omistuksesta enää 14 % on Suomessa, joten ei siinä kanukin kauaa tarvitse asiaa miettiä.

Televisiossa haastateltiin joskus Nokian entistä markkinointijohtajaa Sari Baldaufia, eikä hänestä kovin vakuuttava kuva jäänyt. Ohjelma käsitteli yhteiskunnallisia asioita yleisellä tasolla, joten minunkin olisi pitänyt ymmärtää jotain hänen puheistaan. Puheenvuoron saatuaan tämä nainen kuitenkin aloitti loputtoman rönsyilevän vuodatuksen, joka päättyi vasta kun toimittaja sen väkisin keskeytti. Ei sellainen onnistu miljardiyhtiön hallintoneuvostossa ja sen takia hän ilmeisesti lopettikin siellä “henkilökohtaisista syistä”.

Suomi on varmasti yksi maailman parhaita yhteiskuntia ja luontomme on ainutlaatuinen, mutta kovin syrjässä olemme näille ison maailman uraohjuksille. Globaalisti katsoen olemme heille Kittilä ja kukapa nyt Kittilässä haluaisi asua.

Näissä suomalaisissa toimintamalleissa on edelleenkin hyvin paljon venäläistä perintöä. Kaikkien muiden lahjussotkujen lisäksi oli viime viikolla syytettynä kokoomuslainen kansanedustaja, joka oli yrittänyt törkeästi lahjoa poliisia. Ei ollut kysymys mistään kahvikupillisesta, kuten hän väitti oikeudessa, vaan hän lupasi merkittävää rahasummaa pienipalkkaiselle poliisiviranomaiselle. Eikä puhettakaan mistään erosta, kuten muualla on tapana.

Entäs tämä Björn Wahlrosin perkele sitten! Taistolaisvuosinaan hän yritti kaapata poliittisen vallan Suomessa, mutta kun se ei onnistunut niin meni ja kaappasi taloudellisen vallan. Miten muuten se saattoi onnistua, kuin sisäpiirikaupoilla. Kansliapäällikkö- isänsä tunsi kaikki vaikutusvaltaiset ( ja ruotsinkieliset) ihmiset Suomessa ja niin tällä jolpilla oli käytössään sellaista tietoa, mitä muilla osakkeenomistajilla ei ollut.

Siinä on Hodorkovski ja Madoff samassa persoonassa. Nämä kaksi ulkomaan elävää on jo muurattu tukevasti kiven sisään, mutta tämä kotimainen talousmutanttimme jakelee lähes päivittäin televisiossa poliittisia neuvojaan. Mies nostaa 300 000 euroa maataloustukia vuodessa, mutta vaatii yhteiskuntaa lopettamaan eroperheiden tukemisen. Yksinhuoltajien lapsilta on vietävä ne viimeisetkin, että tälle rosvolle jäisi vielä enemmän.

Mikä on ollut Björn Wahlrosin merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle, onko hän kehittänyt maamme talousjärjestelmää jotenkin? Ei mitään ole kehittänyt ja hänen vaikutuksensa yhteiskunnalle on ollut pahempi kuin espanjantaudilla aikoinaan. Hän on vain myynyt suomalaista kansallisomaisuutta ulkomaille ja käärinyt siitä omat siivunsa. Pelannut samalla tavalla kuin Madoff ja venäläiset oligarkit, mutta voittanut. Jonain päivänä tulee toivottavasti vielä karhu Nallea vastaan.