Pari satunnaista uutista viime viikolta: Helsinki rupeaa rajoittamaan vanhuksille jaettavien ilmaisten vaippojen määrää ja musiikkitalon budjettia korotetaan 20 miljoonalla. En kommentoi, koska minä juon nyt kahvia.

Suomi antaa kolmen vuoden aikana Kreikalle apua 1.5 miljardia euroa ja ainakin vielä se on lainaa. Loppusumma on varmasti moninkertainen, koska Portugali, Espanja, Italia ja Irlanti omien kriisiensä takia tuskin kykenevät hoitamaan osuuttaan. Ulkomaisen pimeän työn kustannukset Suomelle ovat 500 miljoonaa euroa vuodessa ja se ei ole lainaa. Se on vain kolmen musiikkitalon verran vuotuista tukea Moppen sinne. Suomalaiset rakennustyöläiset ovat perinteisesti olleet solidaarista porukkaa, mutta jos se rupeaa maksamaan kymppitonneja naamaa kohti vuodessa, niin asiat muuttuvat.

Vanhanen nosti hirveän metelin ruotsalaisesta maidosta, mutta suomalaisen ostaman asunnon hinnasta kymmeniätuhansia saa mennä ulkomaille. Tämä hallitus on lakkauttanut keskusrikospoliisin ulkomaisen laittoman työvoiman yksikön, koska vihreiden mukaan se on varmasti ollut kauhean rasistinen asia.

Utsjoella vähennetään saamenkielistä opetusta, mutta ketäpä se kiinnostaisi. Mitä helvettiä ne toisaalta tekevät opettajilla, kun ei niillä ole oppikirjojakaan! Saamelaiskoululaiset kävivät Helsingissä vetoamassa asian puolesta, mutta mitään ei tapahtunut.

Miljoona katsojaa näki Mtv:n  45 minuuttia ohjelmasta, miten somalien keskuudessa viime vuosina räjähtänyt kasvattilasten Suomeen lennättäminen on usein täyttä huijausta. Enemmistö näistä lapsista on 14- 16 vuotiaita tyttöjä, joista tuntematon määrä päätyy kotiapulaisiksi ja lisävaimoiksi. Suomeen pääsy on näille ihmisille enemmän kuin lottovoitto, joten ei noita palveluksia ilmaiseksi tehdä.

Tuotakaan ohjelmaa ei kukaan ole uskaltanut kommentoida, mutta persujen kannatus vain nousee. Karjalan, Petsamon ja Ruotsin evakkoretket kokeneelta Suomen työkansalta löytyy ymmärrystä järkevälle pakolaispolitiikalle, mutta jos suuri osa sen niukoista resursseista käytetään jonkin pienen ryhmän valtion varoilla harrastamaan ihmiskauppaan, niin Persua tulee! Näin miljoonat suomalaiset nämä asiat omin silmin näkevät, ei tämä minun keksintöäni ole!

http://hilevg.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/02/vakava-syrjintatapaus/ 

Evgenia Hilden- Järvenperä on järkevä nainen, joka opettaa meitä tutustumaan siihen kuuluisaan venäläiseen sieluun. Parempi se on kuitenkin laulaa yhdessä Moskovan valoja ja nostella hameenhelmaa, kuin tunkea koivuhalkoa telaketjujen väliin. Isäukkoni kokeili tätä jälkimmäistä ja minä taas tuota ensimmäistä kulttuurinvaihdon muotoa.

Oikeusministeri Tuija Brax kieltäytyi sovitusta tapaamisesta Venäjän lapsiasiavaltuutetun kanssa, vaikka neuvoteltavaa olisi ollut enemmän kuin tarpeeksi. Putinin henkilökohtaisen ystävän nöyryyttäminen tuskin parantaa maamme suhteita tuohon suureen naapuriin. Suomessa asuu jo nyt 50 000 hyvin sopeutunutta venäläistä ja tuon määrän arvioidaan tuplaantuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tätä ei kuitenkaan mitenkään huomioida palveluiden järjestämisessä venäläisille.

Braxin puoluesisar ja työvoimaministeri Tarja Cronberg järjesti TE- keskusten virkailijoille koulutusta romanikulttuurin tuntemuksessa, joten siinä teille hieman vertailupohjaa suomalaisesta suhteellisuudentajusta. Meidän monikulttuurisuutta rakastavien suomalaisten kirjahyllyistä löytyy Tolstoin, Dostojevskin, Pushkinin,Solzenitsynin, Tsehovin ja lukemattomien muiden venäläisten kirjailijoiden nahkakantisia teoksia, mutta käytännön politiikassa se puuttuva esinahka on sitten kuitenkin enemmän kulttuuria.