Helsingissä ollaan huolissaan koulushoppailusta ja nyt otetaan järeät keinot käyttöön. Musiikki-, kieli- ja taideluokat lopetetaan kokonaan. No, mutta eikös se ole ihan kuin Afganistanin talebanien käsikirjasta vetäistyä!

Painotetut luokat mahdollistavat sen, että esimerkiksi musiikkia harrastava lapsi pääsee kaltaistensa seuraan ja kehittyy harrastuksessaan koulussa. Tutkimusten perusteella painotetut luokat vetävät puoleensa keskimääräistä osaavampia ja asenteiltaan koulumyönteisempiä oppilaita.

Helsingissä on nyt päätetty tehdä loppu tuollaisesta ja noilla erityisalueilla lahjakaskin lapsi joutuu menemään siihen lähikouluun. Vaikka siellä olisivat kaikki muut oppilaat vieraskielisiä ja lapsella ei olisi yhtään puhekaveria välitunnilla. Valmiiksi luku- ja kirjoitustaitoinen lapsi joutuisi ensimmäisen lukukauden osallistumaan aakkosten opetteluun ja kuuntelemaan oppilaiden ja opettajien väittelyä: onko maapallo pannukakun litteä vai tosiaan pallo?

Mutta jos koulua ei voi valita, niin sitten täytyy asuinpaikka valita entistä tarkemmin lähikoulun ja sen oppilaiden perusteella. Ja silloin rupeaa kalifaattia kehittymään entistä nopeammin.

Minulla oli aikoinaan tuttavapiirissä yksi kaksilapsinen kantasuomalainen perhe, joka muutti Vuosaaren Aurinkorannasta Espoon okt- alueelle ihan vain lasten koulunkäynnin alkamisen takia. He eivät halunneet laittaa lapsiaan kouluun, jossa suuri enemmistö oppilaista oli muslimitaustaisia. Niinpä he vaihtoivat meren rannalla olleen halvan asuntonsa velkaiseen taloon Espoossa ihan vain sen takia.

Nyt afganistanilaiset naiset saavat oleskeluluvan Suomeen ihan vain sukupuolen takia ja Iranissa kuhisee. Siellä kun asuu miljoonia afgaaneja ja ainakin Ruotsin afgaaneista 80% on tullut sieltä. Ja Suomen myös. Nyt siellä myydään torilla Migrin kysymykset ja niihin vastaukset pakolaisille sisältäviä paketteja. Varmuuden vuoksi opetellaan sen Kabulin "kotikadun" erikoisia tuntomerkkejä, jos niitä enää kysytään.

Sitten oleskeluluvan saatuaan nämä matkustavat heti lomalle Iraniin ja siellä järjestetään partaukkojen perheenyhdistäminen. Ja naimisiin mennään vauhdilla, vaikka vain oleskeluvan saannin ajaksi.