Helsingissä on jo 4000 nuorta, jotka kieltäytyvät niin työstä, koulutuksesta kuin harjoittelustakin. He hakevat rahansa sossusta ja tämän porukan koko on kasvanut 86% viimeisen viiden vuoden aikana. Karkeasti arvioiden heitä on siis jo 5% alle 30- vuotiaista helsinkiläisistä nuorista.


Tuohan nyt ei sinänsä haittaisi mitään, mutta kun eläkeikää vaaditaan jatkuvasti nostettavaksi. Ja kun se nosto tulee, niin siitä ei sitten  neuvotella. Sen sijaan työstä kieltäytyviltä nuorilta voitaisiin lain mukaan leikata sosiaalitukea jopa 40%, mutta vain 200 onnetonta lusmua on Helsingissä kokenut tämän kauhistuttavan kohtalon.


Sosiaalityöntekijät vastustavat ankarasti noita tukien leikkauksia, koska heistä on mukava keskustella päivät pitkät rastatukkaisten hippien ja mamujen kanssa. Samallahan heidän omat työpaikkansa ovat turvassa. Jokainen linnunpoikasen näköinen, laiska, vetämätön retkale saa heidät katsomaan luottavaisina tulevaisuuteen ja tämän joukon kasvaessa se haave rivitalonpätkästä tulee aina vain lähemmäksi. Siinä on heidän Nokiansa, näissä lättähattujen perillisissä he näkevät jatkuvan kasvun toteutuvan!


En minäkään kannata tuollaisia leikkauksia, koska ne ajavat vain entistä suuremman joukon nuoria ryöstelemään Siwoja ja R- kioskeja. Näiden  kanssa sossun tädit eivät ilmeisesti ole halunneet keskustella.


Rakennustyömailla näen jatkuvasti harmaatukkaisia suomalaismiehiä, jotka pakkasesta, räntäsateesta ja hyytävästä viimasta huolimatta painavat hommia  liejuisen montun pohjalla. Lapio ja rautakanki kourassa he tekevät niitä nuorison halveksimia paskatöitä. Jotkut heistä kulkevat jo selvästi etukumarassa ja kävelystä huomaa monenlaista pientä vaivaa olevan.


Tämä asioiden tila alkaa olla jo pikkuisen pe*seestä, mutta minkäs teet, kun suvaitsevaisia ollaan! Nuoret rupeavat heti eläkkeelle, mutta vanhoilta se ansaittu lepo karkaa kauas pois. Lisäksi joka päivä siirtyy viisi alle 30- vuotiasta nuorta (n. 2000/joka vuosi) eläkkeelle  masennuksen tai jonkin muun mielenterveysongelman takia.


Kuulin taas yhdestä suomalaisesta kirvesmieskaveristani, jonka työmaan 35 työntekijästä hän on ainoa suomalainen.

 

PS. (Puoli tuntia myöhemmin). Nappasin juuri laudaturin HS: n äidinkielen ylioppilaskokeessa, joten mahdollisia kielioppivirheitäni naureskelevia kehoitan ottamaan yhteyttä Lukihäiriöisten liittoon.

 

Lisäys 02.06.

Tuossa hesarin jutussa puhuttuunkin alle 25- vuotiaista nuorista, joten tilanne on vielä pahempi ja heidän prosentuaalinen määränsä kaksinkertainen. Noh, Espanjan myötä Eurooppa kaatuukin nopeasti ja asioihin saadaan toivottavasti jokin parempi järjestys. Tuota kaatumistahan en silti missään tapauksessa toivo, edessä on monia laihoja vuosia.