Onko hallitus esittänyt, että nyt lisätään rajusti koulutusta niille aloille, joilla on pulaa työvoimasta – ei suinkaan, vaan hallitus esittää, että tuodaan ulkomailta lisää väkeä ja rustataan työttömyysturvaa alemmas. Noin kirjoittaa Pekka Lehtinen US- Puheenvuorossa ja kannattaa lukea koko postaus.

Skanska kehitti Baronan kanssa Mestari- kisälli- työssäoppimisjärjestelmän, jollaista kannattaisi laajentaa muihinkin yrityksiin. Ja luulisi nyt siihenkin löytyvän valtion rahaa, kun sitä syydetään aina vain hulluimpiin paikkoihin. Maksamalla yrityksille vaikkapa nuoren miehen työttömyyskorvauksen verran tukea saataisiin jo vuodessa 16547 päätösperäistä työpaikkaa. Käytin tuossa samaa laskantamallia kuin Li Andersson käytti siinä "16. 000 työpaikkaa 45 vuoden kuluessa". Laskemalla 45 vuotta taaksepäin siellä tulee jo Kekkonen vastaan, joten siitä voidaan arvioida Anderssonin järkeä ja suhteelisuudentajua.

Moni nuori innostuu, kun pääsee kokeilemaan vapaamuotoista rakennusalaa. Ja he ovat juuri näitä nuoria, joita ei kiinnostanut koulun penkillä istuminen. Pelkästään kymppejä koulussa napsinut nuori mies on täysin avuton rääpäle rakennustyömaalla, sen olen huomannut.

Ja moniin ammatteihin riittää tosiaan vain viikkojen tai kuukausien koulutus, mutta nyt niitäkin ”osaajia” raahataan ulkomailta.

Nyt tuli tämä Li Anderssonin ylimääräinen kouluvuosi, jota rehtorit sanovat vain 10% oppilaista tarvitsevan. Sen takia tuhannet ja tuhannet 17- vuotiaat eivät ole enää oikeutettuja työttömyyskorvaukseen. He saavat koulussa ilmaisen aterian, mutta samalla heiltä ja heidän perheiltään LEIKATAAN se noin 5. 000 euroa työttömyyskorvausta vuodessa. Tuhannet perheet syöstään puutteeseen ja kurjuuteen.

Li Andersson on viettänyt koko elämänsä ruotsinkielisten koulujen penkeillä, joten ei häneltä voida edes odottaa minkäänlaista arkielämän ymmärrystä. Tämä hallitus höpöttää koko ajan, ettei leikata. Jokainen veronkorotus on kuitenkin LEIKKAUS, koska se vie ENEMMÄN selvää rahaa ihmisten lompakoista.