Tälläkin hetkellä satoja tuhansia suomalaisnuoria elää köyhyydessä, mutta heidän köyhyytensä on kuitenkin paremman sosiaaliturvan vuoksi rikkaampaa kuin Ruotsin köyhillä nuorilla. Nämä suomalaisnuoret eivät kuitenkaan perusta huumejengejä, eivätkä ryöstele vastaantulijoita. He ottavat vastaan kaikkea mahdollista työtä ja yrittävät saada kasaan rahat johonkin tonnin autoon tai veneeseen.

Sen sijaan varsinkin kaupunkien musliminuorille se ei riitä. He haluavat hienot autot ja hienot vaatteet heti. Autot saa huumekaupalla nopeasti ja merkkivaatteet voi ryöstää vastaantulijoiden päältä. Moskeijoiden oppien mukaa ne ryöstetään tietysti suomalaisilta, ei muslimeja Suomessa koskaan ryöstetä.

Sama meno siis kuin Ruotsissa ja samalla tavalla tuetaan kehitystä kohti väkivaltaa, ampumista ja räjäytyksiä.  "Lisää erityisopettajia, lisää ilmaisia harrastuksia, lisää tukea perheille ja niin edelleen". Lisää rahaa, lisää kaikkea ja perseetkin pyyhitään!

Äskettäin Ruotsin lehdissä oli juttu erään jengijohtajan vanhasta äidistä, joka oli piilotellut poikansa kymmeniä tuhansia euroja maksaneita kelloja tuttaviensa asuntoihin ja parvekkeille. Pikku juttu sinänsä, mutta kertoo perheiden, sukujen, moskeijoiden ja kalifaattien olevan innolla mukana huumekaupan miljoonabisneksessä.

Ruotsin pääministerinä ollessaan Stefan Löfven mainitsi puheessaan nimenomaan pimeät parturit esimerkkinä rinnakkaistaloudesta. Suomessa noita arabitaustaisia partureita on varmaan jo tuhat ja uusia rahoitetaan koko ajan verovaroilla. Ne miehet leikkaavat hiukset puolta halvemmalla kuin suomalaiset naiset, joten on selvää, ettei mitään lakisääteisiä maksuja tai vuokria hoideta. Vuoden, parin päästä vaihtuu yrittäjä uusilla starttirahoilla ja se vanha yrittäjä on saanut riittävästi pääomaa huumekauppaa varten.

Nuo starttirahoja myöntävät naiset näkevät joka päivä liikkeiden halvoista hinnoista asioiden oikean laadun, mutta tarkastuksia ei voida tehdä etnisen profiloinnin pelossa. Sama juttu ravintoloissa ja kaikilla aloilla.

Tanska ja Norja ovat jo vaikeuksissa noiden Ruotsin jengien levittyä niihinkin ja niiden tulostahan on Suomessakin yhä enemmän esimerkkejä.