Tavoittelin tuolla otsikolla jouluevankeliumin henkeä, mutta eihän nyt jumalauta mikään joulu ole. Onhan siinä kuitenkin sen verran pakkoruotsia, että perustuslain kirjain toteutuu.

Tullessaan eduskuntaan Hjallis Harkimo rupesi ensimmäiseksi nylkyttämään talon naisverkostoa ja onnistuikin siinä paremmin kuin on säädyllistä. Sitten hän erosi kokoomuksesta, aloitti oman Liike nyt yksinpurjehduksensa ja rupesi sillä nylkyttämään kokoomuksen äänestäjiä.

Viime ek- vaaleissa Harkimo vei jo pääministeripaikan Orpolta ja siinä tuli kuitatuksi se hänelle kokoomuksessa luvattu, mutta antamatta jäänyt ministerinpesti. Liike nyt on kuitenkin nousussa, joten seuraavissa ek- vaaleissa se voi hyvinkin saada 4- 6% kannatuksen ja taas on kokoomuksen ja Orpon kohtalo muiden käsissä.

Petteri Orpo on jo julkisesti sitoutunut tyttöhallituksen ilmastohumppaan ja vuonna 2035 tapahtuvaan hiilineutraaliuteen. Järjetöntä; jo ensi talvena Suomen kotitalouksissa poltetaan takoissa ja uuneissa puuta enemmän kuin milloinkaan.

Orpon selkeä tavoite on kuitenkin rakentaa jonkinlainen Kataisen sikspäks- hallituksen tapainen kammotus ja ratsastaa sillä kohti Brysselin auringonnousua. Orpo rupeaa olemaan parhaassa komissaarin iässä, joten ilmeisesti hän haaveilee hyppäävänsä suoraan hallituksesta siihen virkaan.

Ensin hän vetää pari vuotta hallitusta, joka nykyisen tapaan kieltäytyy hakemasta EU- maksujen palautuksia ja ilmoittaa lahjoittavansa ne sadat miljoonat muille EU- kansoille. ”Me otamme mieluummin EU: n antamia kirjekuoria, kuin puhdasta rahaa!”, julisti Sanna Marinkin, mutta ei kertonut niiden kirjekuorien sisältöä.

Niissä kirjekuorissa on tietysti lihavia EU- virkoja, joita Suomen bobrikovit sitten jakavat keskenään. Macron ojentaa Orpolle vaaleanpunaisen kirjekuoren, suutelee molemmille poskille ja taas on mallioppilas Suomi- neito ostettu moniksi vuosiksi (koko yöksi) eteenpäin. Kotona Orpo avaa kuoren posket punoittaen ja huomaa riemukseen komissaarin nimen kohdalla lukevan Peteri Urpo. Hieman häntä kiusaavat nimien kirjoitusvirheet, vaikka se onkin sitä Macronin huumoria.

Hjallis Harkimolla ei ole haaveissa mitään EU- virkoja, vaan hänellä on rahaa jo omasta takaa. Harkimo ajaa tiukasti vain suomalaisten yrittäjien etuja, jotka ovat hyvin usein ristiriidassa hallituksen vero-, energia- ja EU- politiikan kanssa. Hän ajanee Suomea liittoon EU: n nuukan nelikon kanssa ja vaatii Suomea hakemaan sille kuuluvia EU- jäsenmaksujen palautuksia.

Seuraavissa ek- vaaleissa siis kokoomus, demarit ja perussuomalaiset saattavat olla jälleen tasaprosenteissa, joten joku vappusatasen kokoinen valhe ratkaisee. Kepu on jo mennyttä, koska maanviljelijöille alkavat vasta nyt paljastua dieselin, lannoitteiden ja muiden kustannusten suuruus.