Pari viikkoa sitten tuli kuluneeksi 40 vuotta vallankumousjohtaja Ernesto Che Guevaran kuolemasta. Tämä Argentiinassa syntynyt ja Kuubassa vaikuttanut lääkäri pyrki oikeudenmukaiseen ja luokattomaan yhteiskuntaan, jossa rahaa ei käytettäisi lainkaan. Nykyinen työnantajani pyrkii ilmeisesti samaan, koska tilipäivä oli jo viikko sitten, mutta rahoja ei ole vieläkään näkynyt tilillä.

Tehy: n palkkavaatimuksia arvostelevat työnantajat väittävät korkean palkankorotuksen hinaavan ylöspäin jo sovittuja muiden kunnallisten työntekijöiden palkkoja. Eihän se nyt yksinkertaisesti edes voi olla juridisesti mahdollista, eikä nyt jumalauta näin ole tapahtunut ennenkään! Kyseessä on tahallaan lanseerattu väärä tieto kansalaisten pelottelemiseksi, jolle sitten lakkotilanteen selvittyä lehdissä naureskellaan.

Epäasiallisen uutisoinnin sävyttämän ja jo ennalta katsoen toivottoman työtaistelun päätyttyä huonoon sopimukseen tullaan havaitsemaan satojen hoitajien kadonneen työmarkkinoilta. Irtisanoutuneista hoitajista suurin osa on nuoria naisia, joille tämä on sopiva harkintatauko jo pidempään muhinutta ulkomaille lähtöä tai ammatinvaihtoa päätettäessä. Niitä paljon puhuttuja filippiiniläisiä hoitsuja olisi syytä ruveta jo vauhdilla lastaamaan laivaan, jos aiotaan säilyttää terveydenhoidon nykyinen taso.V.2005 Espoossa terveyskeskuksiin ja terveysasemille tulleisiin 47 000:n puheluun lähes puoleen ei edes vastattu, joten siitä voi päätellä tämän paperilla niin täydellisen terveydenhoitomme oikean tilan. 

Rakennustyömailla pääurakoitsijalla on nykyään vain muutama oma mies palkkalistoillaan, loput ovat erilaisten vuokra- ja aliurakointifirmojen miehiä. Viimeiset 20 vuotta on vuokratyövoiman käyttö työmailla vain lisääntynyt, mutta silti Rakennusliitto ainoana etujärjestönä kieltäytyy ajamasta prekariaatille lakisääteisiä etuja. Hesarin haastattelussa liiton puheenjohtaja antoi ymmärtää vallan silloin karkaavan muualle, mutta senhän se on tehnyt jo ajat sitten. Tästä Rakennusliiton piiloutumisesta Neuvostoliitosta saatujen viirien taakse korjaa suurimman hyödyn työnantaja, joka nykyisessä tilanteessa voi kohdella työntekijöitä huonommin kuin muonamiehiä kohdeltiin aikoinaan.