Tuolla sanalla fariseus minä en missään tapauksessa viittaa ihailemiini juutalaisiin, vaan jo ajat sitten käyttöön vakiintuneeseen sanan sisältöön: Fariseus= hurskastelija, tekopyhä henkilö. Aiheenani on Asunnottomien yö, mutta siinäkin on turha mainita asunnottomia, koska joka vuosi puheissa ja kirjoituksissa loistavat vain politiikan hurskastelijat ja kaikenlaiset tekopyhät fariseukset.

Kepulien kansanedustaja Janne Heikkinen aloittaakin jo komeasti US- Puheenvuorossa ja siitä on kymmenien peruspäivärahalla elävien nälkätoimittajien (Vapaa toimittaja, suom, huom.) helppo muokata oma kirjoitus, josta saadulla satasella voi ostaa vaikkapa uudet sukkahousut.

Ja kun aloitimme kepuleista, niin jatkamme myös keskustan nuorille asuntoja vuokraavan Nuorisosäätiön esimerkillä. Jonkun kauppaketjun lehdessä sokea toimittaja kirjoitti ihailevan jutun Nuorisosäätiöstä asuntoa hakeneesta parikymppisestä musliminaisesta. Tällä toimittajalla oli tietysti näkevät silmät päässään, mutta henkisesti sokaistuneena hän ei kyennyt näkemään oman kirjoituksensa järjettömyyttä.

Fatima (nimi arvattu) tuli siis Nuorisosäätiön asunnonvälitystoimistoon ja ilmoitti haluavansa saada asunnon. Hän kertoi haluavansa sen asunnon heti ja istuisi toimistossa vaikka kaksi viikkoa, mutta hän ei lähde toimistosta ilman asunnon avaimia. Ja katso, hän sai asunnon heti.

Tuo lehden sokaistunut toimittaja kirjoitti tämän siis ihailevaan sävyyn, eikä hän kyennyt näkemään kuinka tämän Fatiman käytös sotii kaikkia suomalaisen sopimusyhteiskunnan arvoja vastaan. Tämä Suomi olisi nopeasti Fatiman kotimaan kaltainen Paskastan, jos me kaikki suomalaiset rupeaisimme käyttäytymään samalla tavalla. Tiedämme kuitenkin hänen käytöstyylinsä olevan varsin yleistä tietyistä kulttuureista tuleville.

Asuntojen jako on nollasummapeliä ja tuollaisella käytöksellä voidaan viedä asunto jo vuosia jonottaneelta ihmiseltä, joka ehkä jopa asuu hyvinvointivaltiossa pakkastaivaan alla.

Todennäköisesti tänä vuonna todetaan samat asiat kuin joka vuosi aikaisemminkin. Naisten tai nuorten osuus asunnottomista on jo 20% (aivan kauheeta, apuva!), joten tehdään päätös laittaa kaikki rahat naisten ja nuorten asunnottomuuden poistoon. Vaikka kyse heidän kohdallaan onkin lähes aina lyhytaikaisesta asunnottomuudesta, kun taas se 80% sisältää asunnottomina jo pitkään olleet kantakirjasuomalaiset miehet.

Joitakin vuosia sitten eräs suomalainen mies kirjoitti Hesarin mielipidesivuilla omasta tapauksestaan ja siitä käytiin lehden sivuilla kovaa keskustelua. Keski- ikäinen mies oli vaimonsa kanssa eroamassa ja yhdessä he täyttivät netissä asuntohakemukset Helsingin kaupungin vuokra- asuntoihin. Naisella oli käytössään 2. 000 € kuukaudessa ja hän haki asuntoa vain tarkasti rajaamiltaan alueilta. Miehellä taas oli käytössään 1100 € kuukaudessa ja hän oli valmis ottamaan asunnon mistä tahansa. Intersektionaalisen feminismin kasti- laskukone pisteytti heidät kuitenkin niin, että nainen sai asuntotarjouksen heti seuraavana aamuna, mutta mies ei milloinkaan.

Hesarin mielipidesivuilla tämän Hgin asuntoyhtiön korkea virkailija todisti sinä vuonna jaetun yksinäisille miehille yhtä paljon asuntoja kuin yksinäisille naisille. Tosin noiden vuokratalojen asukkaiden taustat huomioon ottaen voidaan aivan hyvin väittää, että jokaista yksin asuvaa Jormaa tai Urhoa kohti löytyi sata yksin asuvaa Mohammedia. Joilla voi vielä asua 1- 4 nykyistä ja entistä vaimoa samassa rapussa/talossa.

Kyllä, muslimitaustaiset pakolaismiehet ja varsinkin somalit eroavat heti Suomeen tullessaan vaimoistaan ja saavat välittömästi toisen asunnon. Heille kun sillä maallisella avioerolla ei ole mitään väliä, vain imaamin siunaama islamilainen avioliitto merkitsee. Siten saa kuitenkinkin kätevästi heti toisen asunnon ja Suomen kansa maksaa jokaisen sentin tästä luksuselämästä. Tässäkin voi olla kyse jo sadoista kakkosasunnoista pääkaupunkiseudulla.

Nämä ovat selviä, mutta vaiettuja faktoja! Asunnot pitäisi jakaa nimettöminä asunnottomuuden keston mukaan, samalla tavalla kuin vaaditaan työnhakua muutettavan nimettömänä tapahtuvaksi. Tiedän myös kuntien ja kaupunkien velkajärjestelyssä miesten hakemukset hylättävän lähes systemaattisesti, koska siinä lastenvalvojalla ja sitä kautta lasten äidillä on veto- oikeus sopimuksen hyväksymisessä! Sillä tavoin isompi kaupunki järjestää itselleen jo vuodessa satoja uusia syrjäytyneitä  ja kymmenien miljoonien taloudelliset tappiot.

Pari vuotta sitten asunnottomista tehdyssä dokumentissa esiintyi eräs jo reilusti eläkeiän ylittänyt suomalainen mies, jota olin usein ihmetellyt asuinseudullani. Usein ajaessani autolla kotiin näin tämän miehen pyöräilevän samaan suuntaan, mutta kaikkien talojen ohi. Lumisateessa ja pakkasessakin hän katosi kohti läheistä venesatamaa ja metsäaluetta. Tuossa ohjelmassa näytettiin sitten metsään kyhättyä pressukatosta, jossa hän oli asunut jo seitsemän vuotta. Pahimmat pakkaskaudet hän asui asuntoloissa, joten viranomaisilla oli varmasti tiedossa hänen hengenvaarallinen tilanteensa. Olin monta kertaa keskustellutkin tuon vilkasliikkeisen ja positiivisen papparaisen kanssa, joten tuon dokumentin paljastus järkytti minua. Vaikka olen jo nuorena kovettanut sydämeni pahaa maailmaa vastaan.