Hallitus on päättänyt kehittää älypuhelinsovelluksen, jolla saa tietoa ja neuvoa maassa riehuvasta koronaviruksesta. Pahimpaan riskiryhmään kuuluvista vanhuksista kuitenkin 70% ei omista minkäänlaista älypuhelinta. Heidän jopa 30 vuotta vanhoista Nokian kapuloistaan puuttuu sekä äly että sovellus.

Tämä on hallitukselta tietoinen valinta paniikin välttämiseksi: kauhistuttavan kohtalonsa tajutessaan vanhukset saattaisivat rynnätä metsiin pakoon tuota heille tappavaa tautia ja kalliit etsinnät veisivät pohjan hallituksen ilmiötaloudelta.

Lisäksi muistisairaiden vanhusten mieltä sotkee jo nyt, kun kirkonkellot moikaavat Talvisodan takia ja viisi lottaa edustaa kiireistä hallitusta televisiossa. Loppuiko se Talvisota jo, vai alkaako se vasta nyt, kysyvät he hädissään itseltään. Ilmeisesti loppui ja hävittiin, koska Stalin, Ohisalo ja Helsingin piispa laittavat jo kristittyjen johtajia vankilaan.

Koronavirus on riehunut jo kuukausia, mutta sisäministeri Maria Ohisalolla on ollut muita kiireitä. Turkki avasi Kreikan vastaisen rajansa, joten hänen on pitänyt valmistella kymmeniä vastaanottokeskuksia saapuvia pakolaisia varten. Talvisodan tapaan on hänkin siirrellyt divisioonia, mutta nyt länsirajalle kantamaan saapuvien lasten laukkuja.

Tilanteen niin vaatiessa olisivat lapsenkasvoiset vänrikit taas olleet ensimmäisenä tulijoita vastassa. Talvisodan alkaessa Ruotsin rajalla nähtiin samanlainen näytelmä kuin 2015, mutta silloin pienet suomalaislapset saatettiin nimilappu rinnassaan rajalla odottavien ruotsalaisnaisten hoiviin.

Ohisalo odotti nyt tapahtuvan samanlaisen pelastusoperaation, mutta päinvastaiseen suuntaan. Tuhannet sotalapset ylittäisivät länsirajan parrat täristen ja sotilaat saattaisivat heidät Migrin tyttösten huomaan ja syliin. Heillä ei olisi nimilappuja rinnassaan, eikä mitään papereita, jollei nyt sitten paperirahaa lasketa. Nimen he päättäisivät sitten vokissa ensin tulkin kanssa keskusteltuaan. Onhan se parempi niin, jos vaikka sille vanhalle nimelle olisi kertynyt jotain rehellistä työelämää haittaavaa. Vastaanottokeskuksessa näille lapsille oli jo laitettu valmiiksi henkilökohtaiset  aloituspakkaukset, jotka sisälsivät: parranhoitovälineet, 5 kilon geelipurkki ja 100 kortonkia.