Volodymyr Oleksandrovytš Zelenskyi valittiin Ukrainan uudeksi presidentiksi ja siinä voi olla loistava mahdollisuus Ukrainan kansalle.

Vuoden 2001 väestönlaskennan mukaan Ukrainan väestöstä 67,5 % puhui äidinkielenään ukrainaa ja 29,6 % venäjää. Valittu Zelenskyi on kuitenkin venäjänkielinen, mikä kertoo paljon ukrainalaisten ja venäläisten keskinäisistä suhteista ja nimenomaan hyvistä sellaisista. Siitä huolimatta uuden presidentin äidinkieli ei ole edes virallinen kieli Ukrainassa, vaikka venäjää puhuvia on jotain 15 miljoonaa.

Kaiken lisäksi Zelenskyi on vielä juutalainenkin, joten nyt rupeaa olemaan jo suvaitsevaisuus tapissaan. Hänen isänsä on kybernetiikan professori ja äiti insinööri. Nämä hänen vanhempiensa ammatit selittävät hyvin sen, miksi Israel otti entisen Neuvostoliiton alueelta 900. 000 juutalaissiirtolaista ja nämä kotoutuivat aivan loistavasti. 

Kaikilla Israeliin tulijoilla oli passit ja paperit mukanaan, joista selvisi juutalaisvaltion saaneen kuin taivaan lahjana valtavat määrät insinöörejä, lääkäreitä, fyysikkoja, avaruusinsinöörejä, rakettiexperttejä, etc loputtomasti, ja varmasti joukossa oli myös pari tusinaa nobelistia.

Meillehän on tullut myös runsaasti pakolaisia, joiden väitetään pelastavan kansantaloutemme, mutta ei se nyt ihan siltä näytä. Käytännössä kaikki tulevat ilman passia ja papereita, kun ne "koneinsinöörin" paperit jäivät toisen takin taskuun. Lisäksi nämä 80 % aikuisia miehiä olevat tulijat ovat enemmän kiinnostuneita suomalaisten pikkutyttöjen gynekologiasta kuin suomen kielestä, tai insinööritieteistä. 

Zelenskyi voi hyvinkin nopeasti saada rauhan Ukrainan itäosiin ja joku Krimin kysymys voidaan jättää tulevaisuudessa ratkottavaksi. Nikita Hruštšov muuten lahjoitti Venäjälle kuuluneen Krimin Ukrainalle muka "hallinnollisista syistä", mutta sehän Hruštšovin piru oli itse ukrainalainen.

Paljon pitää vettä virrata Dneprissä, ennen kuin kaikki vaikeat kysymykset on ratkottu, mutta tärkeintä on saada veljeskansojen välinen sota loppumaan. Olen muuten käynyt niin Odessassa kuin Kiovassakin, joten turha irvistellä siellä ruudun takana.