Saariston asukkaat vaativat Rkp: tä kirjauttamaan nykyiseen hallitusohjelmaan pykälän merimetsokannan rajoittamisesta. Tämä rivon näköinen lintu kun tuhoaa täydellisesti pesimäsaarensa ja verottaa raskaasti kalakantoja. Näin saariston asukkaille tärkeät matkailu ja kalastus kärsivät merkittävästi. Aikaisemmin hallituksen istunnoissa ei edes sihteerin synnytys ole pystynyt hidastamaan ruotsinkielisen vähemmistön etujen käsittelyä, mutta tässä merimetson tapauksessa ovat vihreät kuitenkin pistäneet lujasti hanttiin. Tästä suivaantuneina muutamat saariston asukkaat noudattivatkin tervettä järkeä ja hävittivät parituhatta merimetson pesää.

 

Jääkauden jyrätessä Suomen yli jäi Etelä- Karjalaiseen Kuolimojärveen mottiin nieriäkanta, jota uhkaa nyt häviäminen. Nieriä on varsin yleinen lohikala pohjoisissa vesistöissä ympäri maapallon. Nyt luonnonsuojelijat haluavat kieltää verkkokalastuksen Kuolimojärvellä nieriäkannan pelastamiseksi. Samalla periaatteella voitaisiin kieltää kalastus suuressa osassa Suomen järviä, koska aina niistä löytyy jokin heikommalle jäänyt kalalaji. Paikalliset asukkaat ovat jo aiemminkin vapauttaneet nieriät verkoistaan, mutta tämä ei helsinkiläisille luontoaktivisteille riitä. Pääkaupunkiseudun asukkaat luovat hiirellä ratsastaen ja toistensa ihokarvoja nyppimällä kolmanneksen Suomen bruttokansantuotteesta, joten täytyyhän heillä olla jonkinlainen veto- oikeus myös maakuntien asioissa.

 

Julkisuudessa puhutaan aina virkistyskalastuksesta, vaikka tällaiset kiellot haittaavat eniten rannoilla vakituisesti asuvia kotitarvekalastajia. Virkistyskalastajat yhä useammin vapauttavat saaliinsa, kunhan ovat ensin punninneet, valokuvanneet, halanneet ja mitä kaikkea he nyt keksivätkin kalojensa kanssa tehdä. Kotitarvekalastajat taas käyttävät saaliinsa ruuanlaittoon ja näin koko perhepiiri saa sitä paljon puhuttua oomega kolmosta. Ja juuri kotitarvekalastajat toimivat aktiivisimmin kalastuskunnissa ja tekevät valtaosan vesistöjen hoitoon kuuluvista töistä.

 

Helsingissä on city- kanien määrä lisääntynyt valtavasti ja kaikessa hiljaisuudessa tehtiinkin päätös niiden radikaalista vähentämisestä. Päätöksenteon ympärillä vallinnut hiljaisuus johtuu siitä, että Helsingissä vihreitä äänestää 25 % asukkaista ja se on valtuuston toiseksi suurin puolue. Nämä kanit eivät ole tappaneet vielä yhtään stadilaista, mutta ne syövät kaupunkilaisten pikkiriikkiset istutukset. Porkkanat, idut, salaatit ja jopa virkistyskäyttöön tarkoitetut kannabikset ovat nuo julmat pedot ahmineet suihinsa. Näin monissa Helsingin sateenkaari- baareissa onkin jo pitkään vallinnut apea tunnelma, eikä edes pysyvään tarjoukseen laitettu vadelmasiideri ole pystynyt asiakkaiden henkistä ja fyysistä olemusta nostattamaan.

 

Korkeasaareen on aikoinaan tuotu Afrikasta leijonia kaiken kansan ihmeteltäväksi ja siellä nämä kuumaan ilmastoon tottuneet jalot eläimet palelevat pienissä häkeissään. Nyt Helsingin liikuntavirasto pyydystää näitä city- kaneja leijonien ruuaksi. Ne on kaiken lisäksi vielä pakastettu ja nakellaan jäisinä häkkiin, minkä luulisi aivan erityisesti korpeavan kylmästä tärisevää eläinten kuningasta. Jokaiselle pienelle lapselle kani on se maailman söpöin eläin, joten tässä lienee tarkoitus myös totuttaa lapsia uuteen "harkimolaiseen" yhteisöllisyyteen.