US: n Puheenvuorossa Helsingin Suurmoskeijan puuhanainen Pia Jardi jakaa tietoa hankkeesta. Moskeijasta tulee nimenomaan sunnilainen, eikä siis kaikkien Helsingin muslimien moskeija. Turkki on agressiivisen sunnilainen, kuten myös turkkilaisten alussa tukema Isis- järjestö.

Suurmoskeijan tiloista itse moskeijan osuus on vain 15% ja 85% tiloista on monitoimitilaa ja siis avoinna kaikille, uskontoon katsomatta. Väittää Pia Jardi. Totuus vain on toinen.

Tuosta tulee väistämättä mieleeni tapaus, kun puhuttelin naapurissani asuneen muslimimiehen suomalaista vaimoa. Mies kutsui minut pihalle puhutteluun, kielsi puhumasta vaimolleen ( UNDERSTAND!) ja esitti peiteltyjä tappouhkauksia. Minä järjestin tälle Mr. Kamelille kuitenkin rankan kotoutumisen jatkokurssin, nolasin hänet vaimonsa edessä ja pian pariskunta muuttikin pois. Musulmaani luuli voivansa opettaa minulle (suomalainen heteromies) omia sääntöjään, mutta erehtyi pahan kerran.

Suurmoskeijan rahoitus tulee Lähi- idän sunnilaisista valtioista, missä salafismi/wahhabismi jyräävät ja jo muut islamin haarat (shiialaiset, alaviitit, yläviitit, akvaviitit etc) katsotaan vääräuskoisiksi. Miten sitten juutalaiset, kristityt ja muut!

Brysselin kaikki 51 moskeijaa ovat salafistien käsissä ja jälki on sen mukaista.