Tässä asuinalueellani alkoi viime syksynä vauhdilla kahden pienkerrostalon rakentaminen. Metsää kaadettiin, kalliota räjäytettiin, maata ajettiin edestakaisin, sekä erilaista putkistoa ja kaivoja upotettiin maahan. Sitten kaikki äkkiä pysähtyi ja nyt työmaa on seissyt pian puoli vuotta. Eräs okt- naapuri oli valittanut hallinto- oikeuteen.

Nyt se työmaa voi ilmeisesti sitten seistä vaikka vuosia, kuten koko Kalasataman rakentaminen pysähtyi kolmeksi vuodeksi. Joitakin vuosia sitten ruotsalainen Northvolt oli tehnyt päätöksen rakentaa 2. 000 ihmistä suoraan ja välillisesti monta kertaa enemmän työllistävä akkutehdas joko Suomeen tai Ruotsiin. Lehdistötilaisuudessa yrityksen johto kertoi tärkeimpinä kriteereinä olevan nopea lupa- ja valituskäsittely. Arvasin heti tehtaan menevän tuon takia Ruotsiin, kuten sitten tapahtuikin. Pohjoinen Skellefteå ja sen ympäristö pääsevät nauttimaan rajusta talouskasvusta ja  Kongo- Suomi toimittaa mineraalit.

On aika munatonta, ettei noita lupa- ja valitusjärjestelyjä saada mitenkään säädettyä. Ruotsissa on täsmälliset valitusajat ja valitukset on määrätty käsiteltäviksi tietyssä ajassa, joka on nykyään muutamia kuukausia. Kuinkahan moni ulkomainen yritys on jo tuonkin takia mennyt Ruotsiin Suomen sijasta.

Tänään uutisoitiin Suomen malminjalostus Oy: n (Talvivaara) saavan 420 miljoonaa budjettirahaa. Valtiohan on siinä suuri omistaja ja siellä rakennetaan monenlaista tehdasta. Samalla kuitenkin ilmoitettiin, erttä tuon yrityksen omistajaohjaus siirtyy Työ- ja elinkeinoministeriöltä (Mika Lintilä)  Valtioneuvoston kanslialle (VNK), jota hallinnoivat Sanna Marin ja Tytti Tuppurainen (Krista Kiuru).

Todella pahalta, todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä, kuten Estonian perämies sanoi viimeisessä viestissään. Tuo kolmikko voi tehdä Talvivaarasta täysin järjettömiä päätöksiä ja siihen kuivuvat Suomeen suunnitellut akkuklusterit. Näille kolmelle kun on tärkeämpää saada Suomeen vain suuri ja mahtava pakolaisklusteri.

Tänään uutisoitiin myös kuinka "perussuomalaisten jarrutuskeskustelu EU: n elvytyspaketista maksoi 77. 800 €". Mitä helvettiä, pakkoruotsille ja pakolaisuudelle ei ole koskaan pystytty laskemaan hintaa, mutta sitten yhdelle (1) normaaliin demokratiaan kuuluvalle prosessille löytyy heti hinta euron tarkkuudella.

Tämä hallitus valehtelee työllisyysluvut, se salaa EU: sta saadut (itse tilatut) uhkaavat lausunnot Suomen "kauheasta" tilanteesta elvytyspaketin hylkäämisen jälkeen ja koko touhu alkaa olla kaukana oikeusvaltiosta. Eduskunnan turvallisuuspäällikkö sai potkut paljastettuaan Sipilän valehtelun, kun taas ulkoministeri Pekka Haaviston todettin syyllistyneen rikokseen, mutta ei mitään.

Suomessa on aina spekuloitu miten asiat olisivat, jos naisilla olisi valta. Nyt se on nähty ja samanlaista matriarkaalista hallintoahan esintyy vain Afrikan heimoilla!