Työvoiman saatavuusharkinnan purkaminen ja ulkomaisen työvoiman tuominen kolmansista maista ei ratkaise Suomen ongelmia, sanoo perussuomalaisten Jussi Halla-aho Ylen Ykkösaamussa.

Minä olen työskennellyt 35 vuotta pk- seudulla kirvesmiehenä ja olen täsmälleen samaa mieltä. Olen läheltä nähnyt ja kokenut rakennusalan täydellisen tuhon. Oman arvioni mukaan me suomalaiset rakennustyöläiset olemme hävinneet vähintään 100. 000 € henkeä kohti tässä halpatyövoiman tsunamissa.

Viikko sitten A- studiossa jeesusteltiin suomalaisten rakennustyöläisten puutetta ja tekopyhästi hymyillen ja käsiään levitellen annettiin katsojille vaikutelma rakentajien laiskuudesta ja työhaluttomuudesta. Tosiasiassa suomalaisia rakentajia ei edes oteta enää töihin, koska he vaativat tessin mukaista palkkaa. Eräs pomo näytti minulle kerran saamaansa sähköpostia, jossa virolaisia rakennusmiehiä tarjottiin 12€/h veloituksella ja se oli firman hinta. Siinä oli kaikki: alvit, lomarahat, työajanlyhennysrahat, työnantajamaksut, verot etc. Siis kaikki nuo jätettiin maksamatta.

Alla oma kirjoitukseni asiasta 15.10 2017, lue ja kauhistu:

Vasemmistoliiton Anna Kontula ja demareiden tytti tuppuraiset ovat nyt kertalaakista romuttamassa kaiken sen hyvän lainsäädännön, mitä ammattiliitot ovat vuosikymmenten aikana saavuttaneet. He ovat avaamassa Suomen työmarkkinat koko maailmalle poistamalla tuon EU:n ulkopuolelta tulevien työntekijöiden tuonnin tarveharkinnan.

Ja kaikki tämä tehdään vain sen takia, että kolme kielteistä turvapaikkapäätöstä saaneet ja maahamme laittomasti jääneet partalapset voitaisiin nyt keplotella työperäisiksi maahanmuuttajiksi. Siinä menee koko Suomen työväenluokka pesuveden mukana, mutta sehän ei näitä naikkosia kiinnosta.

Suomessa rakennusalalla työskentelee 180. 000 ihmistä. Pakollisen veronumeron tultua rakennuksille heti ensimmäisenä vuonna 53. 000 ulkomaalaista rekisteröityi.

Mtv: n pyynnöstä verottaja tutki 14. 00 ulkomaalaisen verotiedot vuonna 2014 ja tässä tuloksia:

– Yllättävää kyllä yhteisillä rakennustyömailla työskentelevät työntekijät saavat keskimäärin 1600 - 2200 euroa kuukaudessa.  Pienimmät palkat liikkuvat 400 - 800 eurossa. Me emme tiedä, mikä on työaika. Palkat vaihtelevat suuresti, kun mukana on siis kaikki rakennuksilla työskentelevät kuten siivoojat ja vartijat, lisää Wulff.
Verottajalla ei oikeutta ilmoittaa alipalkkauksesta

Ylitarkastaja Sari Wulffin mukaan verottajalla ei ole mahdollisuutta ilmoittaa mahdollisesta alipalkkausepäilystä työsuojeluviranomaiselle.

– Alipalkkausta ei ole kriminalisoitu. Emme voi kertoa mitään, kun alipalkkaus tutkitaan työsyrjintänä, josta vankeusrangaistus on maksimissaan alle kuusi kuukautta. Meillä on oikeus ilmoittaa rikoksista, joista voi saada yli puoli vuotta vankeutta, toteaa Wulff.  Työntekijät eivät pelon ja tietämättömyyden vuoksi auta meitä selvittämään, saavatko he työehtojen mukaista palkkaa, harmittelee työsuojelutarkastaja Riku Rajamäki  Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. 

Vasemmistoliitto, vihreät ja demarinaiset myyvät siis koko miespuolisen työväenluokan muutaman tuhannen partalapsen takia. Ja ne puheet tasa- arvosta koskevat siis edelleenkin vain naisten tasa- arvoa. Tosin  erään somaliyrittäjän kokemukset osoittavat selvästi, että Suomen sosiaaliturvaan kiinni päästyään näiden työnteko loppuu kuin seinään.

Britanniakin erosi EU: sta juuri sen takia, että itäeurooppalaiset tekevät sitä halpatyötä vain sen aikaa, kun saavat oikeuden pudottautua kuningaskunnan sosiaalisiin turvaverkkoihin. Tätä Suomen "hyvinvointivaltiota" on kestänyt vain 30 vuotta, vielä 1970- luvun lopussa maastamme muutti Ruotsiin 50. 000 ihmistä vuodessa. Sitä nämä tytöt ( Anna Kontula, tytti tuppuraiset ja Touko Aalto) eivät muista.

"Todella pahalta, todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä", kuten Estonian perämies totesi viimeisessä viestissään.