Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi  tuomitsee Trumpin Twitter- tilin sulkemisen. Sen takia hän on huolissaan myös omasta sananvapaudestaan ja kaikkien maailman ihmisten sananvapaudesta.

Navalnyin mukaan Trumpin Twitter-pannasta päättivät ”ihmiset, joita emme tunne seuraten menettelytapaa, jota emme tunne”. – Sananvapauden viholliset tulevat käyttämään tätä esimerkkiä ympäri maailman. Myös Venäjällä. Aina kun heidän pitää vaientaa joku, he sanovat: ”Tämä on yleinen käytäntö, jopa Trump estettiin Twitterissä”.

HS, IL ja Yle eivät mainitse sanallakaan tuota Navalnyin demokraattista ulostuloa ja IS ilmeisesti vain sen takia, että Ulla Appelsinin henki leijuu toimittajien päitten yllä. Yle tosin on aloittanut jo naurettavaltakin vaikuttavan Pekka Haaviston presidenttiyteen tähtäävän massiivisen vaalikampanjan, joten se ei ihmetytä. Valtion Ylessä ovat tämä pornotähti Rakel Liekki ja kumppanit tehneet onnistuneesti sen, mitä trumppilaiset räyhääjät yrittivät USA: ssa: Vallankaappauksen!

Myös Ruotsissa pääministeri Stefan Löfven on ohjannut massiivista taloudellista tukea Twitterille, Googlelle, Facebookille, jotta he voivat sitten päättää kellä se on se sananvapaus ja kellä ei.

Tilanteet maailmassa vaihtelevat, joten se sanavapauden määrä ja suunta vaihtelevat sen mukaan. Tämä nähtiin Suomessakin Neuvostoliiton aikaan ja nyt ollaan menossa taas amerikkalaisen hulluuden perässä. Tässä US- Puheenvuorosta ääriesimerkki siitä kuinka lapselliseksi touhu voi mennä. Lukekaa myös kommentit, siellä pidetään hauskaa tuon kirjoittajan järjettömyyden kustannuksella.

Voihan meilläkin tapahtua niin, että jokin toinen poliittinen siipi (vähemmistönä silti) saa maassa ylivallan, hallitsee diktatorisesti Yleä, tukee monikansallisia medioita ja päättää kellä se on se sananvapaus ja kellä ei. Nyt jahdataan ennen kaikkea kristittyä Päivi Räsästä ja kaikkia kristittyjä, mutta se voi muuttua hyvinkin nopeasti. Silloin vedetään imaamit ja muslimit ankaraan tarkkailuun ja härkä- hazardilaiset viherfeministit syöstään ikuiseen pimeyteen sulkemalla kaikki heidän Twitter-, Facebook- ja sometilinsä. Se olisi vain nykytilanne toisinpäin, mutta olisiko se sitten hyvä! Ei ainakaan Navalnyin, Trumpin ja minun mielestäni!