Kävin lauantaina nostamassa veneen talviteloille kahden kalareissuilla monesti mukana olleen inkeriläisen kanssa. Suomalaisia kalakavereita en ole koskaan tähän ikävään kalastuskauden lopetuspuuhaan saanut, mutta näille itäisille heimoveljilleni asia oli itsestään selvä. Pieni jääriite ei pahemmin nostoa haitannut ja vielä verkot putsattuamme sovimme tapaavamme samassa paikassa keväällä kello kymmenen.

Nämä kaverit kertoilivat kalareissuistaan Äänisellä ja sovimme lähtevämme vielä joskus sinne lohenpyyntiin. Olivat kerran aidanneet erään Äänisen saaren rannat monta kilometriä pitkällä, kuivalle maalle viritetyllä verkkojatalla. Ilmaan ammuskellen ja muutenkin metelöiden olivat sitten vaeltaneet saaren päästä päähän saaden saaliikseen kymmeniä jäniksiä!!

Tästä kornista tarinasta ja nautituista konjakkiryypyistä innostuneena kerroin heille lappilaisen haukireseptin. Metrin pituiset "jänkäkoirat" kuivatetaan, pilkotaan pätkiksi ja sitten niillä lämmitetään sauna. Väitin lisäksi lapsuudenkotini vieressä virranneen niin kalaisan joen, että saunavesiä kannettaessa täytyi ämpärissä olla ritilä estämässä taimenia joutumasta pesuveteen. Inkeriläiset kaverit kyselivät tarkkaan suomalaisista kalastussäädöksistä ja ennen kaikkea mitä niiden rikkomisesta seuraa. Venäjällä kasvaneille kun ehdottomasti kiellettyä on ilmeisesti vain sellainen, mistä saa luodin otsaansa.

Hesarin Kiinan toimittaja oli ensi kertaa vuosiin löytänyt jotain positiivista sanottavaa kohdemaastaan. Olikohan rakastunut kiinalaiseen naiseen, vai lieneekö poltellut erikoisen hyvää oopiumia! Lukuisista ympäristökatastrofeista kertovista jutuistaan poiketen hän kirjoittaakin Kiinassa olevan meneillään Vihreä vallankumous ja maan olevan edelläkävijöiden joukossa esim. aurinkoenergian hyödyntämisessä. Kehitysmaasta 20 vuodessa teollisuusmaaksi loikkaava Kiina voi jättää savuisimmat kehitysvaiheet väliin ja siirtää maaseudun 1950-luvulta suoraan 2010-luvulle.

Bokserikapina syntyi länsimaiden pidettyä kiinalaiset halvalla oopiumilla tokkurassa ja helposti hallittavina. Aivan samoin kuin meitä suomalaisia nyt pidetään mielialalääkkeillä kansainvälisen kilpailukyvyn edellyttämässä nöyryystilassa. Tehyn lakon jälkeen on kuulemma sairaaloiden amfetamiinipohjaiset lääkkeetkin siirretty erikoisvalmisteisiin kaappeihin, joihin pääsee vain kaksilla avaimilla. Toiset niistä ovat Tehyläisillä ja toisia taas hallitsevat Superilaiset, joten kiihottavien mömmöjen popsimisella hankittua Suomessa niin harvinaista kapinamieltä ei enää tarvitse pelätä. Tekevät yhteistyötä? Heh,heh!!

Olin pitkään iloinnut Tanja Saarelan avio-onnesta ja ennen kaikkea hänen lööpeistä katoamisestaan, mutta tämä riemu on loppu nyt. Tuo mehiläiskuningatar palaa taas hallitsemaan eduskunnan soidinmenoja, mistä ainakin Vanhasen hallitus on iloinen. Loppuu iltapäivälehtien politiikasta kirjoittelu ja pääsee hallitus oikein kunnolla rokottamaan kansaa terveydenhoitomaksuilla. Tuleeko meille nyt Tanja Kleopatra Prinsessa Ruususen tyyliin, sitä on vielä vaikea ennakoida. Linda Lampenius on suomalainen viulisti joka on hankkinut kuuluisuutta hanurillaan, mutta pystyvät siihen monet naiskansanedustajammekin.