Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo tuntuu oikein hakevan hallituskriisiä. Onko hän sisäministerinä jo saanut ulkoministeri Pekka Haavistoa koskevan poliisiraportin ja tutkinut sitä kirjanoppineiden, fariseusten ja publikaanien kanssa? Ovatko he todenneet raportin niin raskauttavaksi, että Haavisto joutuu väistämättä valtakunnanoikeuteen.

 Siinä olevat seikat voivat olla kymmeniä kertoja pahemmat kuin Päivi Räsäsen ja Juha Mäenpään tapauksissa, joten eduskunta ei voisi enää mitenkään vapauttaa ”meidän Pekkaa” vastuusta. Syyte taas tietäisi Haaviston eroa ja kuukausien poliittista sekamelskaa, joka veisi vihreiden kannatuksen 2- 4 % tasolle.

Viime syksyn suurlähettiläspäivillähän Haavisto nimenomaan piti mahtipontisen saarnan kiusaamista vastaan. Se tuntui lievästi sanottuna lapselliselta näin sivusta katsoen, kun kyseessä olivat sentään kymmenien vuosien palveluksen jälkeen suurlähettiläiksi ylennetyt henkilöt.

Muutamia viikkoja sitten Jerusalem Studion asiantuntijat naureskelivat Iranin yritettyä tuhota Israelin vesihuoltojärjestelmät. Se oli muuten ensimmäinen valtion tekemä kyberisku siviilikohteeseen ja taas ylittyi yksi punainen raja. Nämä asiantuntijat naureskelivat iskun surkeutta ja totesivat Israelin armeijan pystyvän yhdellä tietokoneen Enterin painalluksella tuhoamaan Iranin ydinlaitokset. Ja katsos vaan, viime viikolla iranilaisella Natanzin ydinlaitoksella tapahtunut mystinen räjähdys tuhosi koko laitoksen.

Tuollainen ydinpommin valmistus on kallista puuhaa, ei niitä laitteita ja osia ole paljon myynnissä. Ja jos Israel tuhoaa laitoksen aina sen viimeistelyvaiheessa, kuten se teki nyt Iranissa ja kuten se on aikaisemmin tehnyt Irakissa ja Syyriassa.

 

5efc2f44c9de3d2624a0c4e4.jpgiran.jpg

Tässä kuvia tuon räjähtäneen iranilaisen ydinlaitoksen sisältä, mutta jotenkin nuo kuvat voisivat viitata myös Teletappihallituksen sisäiseen tilaan.