Kela maksoi vuonna 2016 asumistukia yhteensä 1 919 milj. euroa. Summa on 11 % enemmän kuin vuonna 2015. Todennäköisesti vähintään 1.000 miljoonaa tuosta summasta maksettiin Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle.

Kyseessä on aivan järkyttävä määrä tukea Helsingin elinkeinoelämälle, mutta näistä ei puhuta. Helsinki ja pääkaupunkiseutu romahtaisivat muutamassa kuukaudessa, jos noita tukia vaikka leikattaisiin hieman raskaammalla kädellä.

Joo, onhan se palkka vähän pieni, mutta saathan sinä täällä Helsingissä sitten 5. 000€ vuodessa asumistukia. Näin houkutellaan MUU- Suomen ihmisiä pienipalkkaisiin töihin Helsingissä. Pois samasta työstä maaseudulla ja järvimaisemat vaihtuvat Kallion betonikuiluihin. Siellä sitten lesboudutaan, eikä enää lapsiakaan hankita. Kuten Antti Rinne osuvasti totesi.

Pakotetaan 300. 000 ihmistä lisää muuttamaan MUU- Suomesta Helsingin seudulle ja tuo 2. 000 miljoonaa asumistukia tuplaantuu. Tosin valtiontalous ei enää kestä sitä ja puhkeaa monenlaiset asuntokuplat ja kuplat vihreiden otsassa.

Ruotsissa on tehty päätös siirtää 15. 000 valtion työpaikkaa pois Tukholmasta, koska siellä lienevät samat ongelmat.