Mistä ihmeestä länsimaiseen lääketieteeseen on pesiytynyt käytäntö, että vakavasti sairastuneelle potilaalle kerrotaan taudin johtavan kuolemaan ja lääkäri arvioi jopa kuukauden tarkkuudella kuolinpäivän!

Sehän masentaa potilaan, heikentää hänen kuntoaan ja siten myös immuunijärjestelmäänsä, sekä varsin usein kovia tuskia pelkäävä potilas tekee hätäännyksissään itsemurhan. Kaiken huipuksi joskus kyseessä on väärä diagnoosi, joten potilas on sen takia aivan turhaan juonut nopeasti omaisuutensa, pieksänyt vaimonsa ja pilannut kunniallisen maineensa huorissa juoksemalla.

Näin ollen arvioisin, että lääkärin kerrottua potilaalle kuolemasta ja kuolinpäivän, voitaisiin ehkä jopa 20- 30% tapauksista katsoa kyseessä olevan suora kuolemantuottamus. Sellaisesta maksimirangaistus on nyt kaksi vuotta vankeutta, mutta lääkäreiden tapauksessa se voitaisiin ainakin tuplata.

Kiinalaisessa kulttuurissa nimittäin potilaan toivoton tilanne ja jäljellä oleva elinaika kerrotaan potilaiden omaisille, mutta ei missään tapauksessa potilaille itselleen. Silloin mummot tai vaarit voivat nähdä perintökaareensa kuuluvissa lapsissa ja muissa sukulaisissa sellaista iloa ja uutta elämänhalua, että se tarttuu heihinkin. He voimaantuvat siitä itsekin ja uudistuneet solut nitistävät taudin.

Tosin silloin potilaan yllättäen toivuttua voivatkin omaiset nostaa syytteen lääkäriä vastaan, koska: Heitin vaimoni turhaan mäkeen, myin autoni, join rahat ja mitään perintöä ei tullutkaan! Mutta se on eri asia ja terveet kyllä pärjäävät.

Meillä on jo hoitokielto ja eutanasiaa suunnitellaan, joten tuon lääkärin vaitiolovelvollisuuden voi käsitellä tuon eutanasian yhteydessä.

Joka eutanasia on jo käytännössä joissakin tapauksissa. Eräs korkeasti koulutettu naistuttavani oli pitkään töissä yo- keskussairaalan syöpäosastolla ja hän kertoi siitä. Hyvin usein syöpäpotilas on niin kovissa tuskissaan, että huutaa suoraa huutoa, kun mikään lääke ei auta. Silloin lääkärien on pakko antaa ylisuuri annos morfiinia, vaikka tietävät sen olevan tappava. 

Minua itseäni otti suunnattomasti päähän, kun joitakin vuosia sitten sydänoperaationi peruuntui vatsaan tullen verenvuodon takia ja sitä vatsaoperaatiota odotellessani lääkäri tuli melko suoraan uhkailemaan kuolemalla. Mitä helevettiä minä sillä tiedolla tein ja väärällä vielä!

Keski- ikäinen, ylimielisen näköinen mieslääkäri, joka saattoi tehdä sen ihan vain piruuttaan ja ajankulukseen! Koska oli yllättäen joutunut yöpäivystykseen, vaikka piti lähteä uuden hoitsun kanssa ajelemaan mökille sillä tuliterällä punaisella Jaguarilla.

En tosin kanna kaunaa lääkäreille, koska minä johdan 2- 0 heitä vastaan. Yksikään lääkäri ei ole vielä julistanut minua kuolleeksi, mutta minä olen tehnyt sen yhdelle lääkärille puhelussa Hätäkeskukseen. Työmaalta löytyi vainaja, jonka tuttu rikoskomisario kertoi myöhemmin olleen itsemurhan tehnyt lääkäri. 2- 0 tuli siitä, kun tutun lääkärin kanssa puhkesi hänen kotonaan riita naisesta ja lääkäriltä murtui käsi, mutta minulle ei mitään.