Vielä 40 vuotta sitten (1980) Suomesta muutti vuodessa 50. 000 ihmistä Ruotsiin. Olin itsekin jossain vaiheessa siinä joukossa. Siihen aikaan Ruotsi tarvitsi työvoimaa ja sitä oltiin yleensä jo viikon sisällä sorvin ääressä. Vuonna 1980 minä luin Dagens Nyheteristä uutisen, jonka mukaan Tukholman katuhuorista 80% oli suomalaisia naisia.

Näin lyhyt on hyvinvointivaltio Suomen historia ja siitä voidaan vielä laskea pois 90- luvun lamavuodet. Viimeisen 13 vuoden aikana Suomi on ottanut velkaa yli 50. 000 miljoonaa, josta on annettu kehitysapua 10. 000 miljoonaa. Ja päälle tietysti vielä EU: n nettomaksut.

Lentokoneiden miehistöillä on ehdoton määräys laittaa happinaamarit ensin itselleen, koska eivät he pyörtyneinä voi matkustajia pelastaa.

Suomalaiset eivät saaneet hengityssuojia edes koronavirusta vastaan ja nyt emme ole mitenkään suojautuneet taloudellisesti väistämättä tulevaa totaalista lamaa vastaan. Päinvastoin, viimeisiäkin talouden happipulloja ollaan toimittamassa meitä vauraampiin Italiaan ja Ranskaan. Tai siis Saksan ja Ranskan pankeille, sekä vahvistamaan noiden alueiden teollisuutta.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen riemuitsi jo eilisissä lehdissä, kuinka lentoliikenne palaa nopeasti ennalleen. Kuvitellaanpa esimerkki, jossa 80 öljylämmitteisissä omakotitaloissa asuvaa suomalaista miestä vie perheensä lomamatkalle Espanjaan. Tätä parisatapäistä seuruetta edestakaisin kuljettanut lentokone kuluttaa muutamien tuntien lennon aikana enemmän öljyä kuin mitä näiden 200 ihmisen asuttamat omakotitalot kuluttavat vuodessa.

Ja kotimaahan tultuaan nämä ahkerat maaseudun ihmiset huomaavat tämän saman suurisuisen Tuppuraisen nostaneen veroilla heidän lämmitysöljynsä hintaa niin paljon, että se tuo heille 1. 000 euron vuotuiset lisäkulut. Siis lisäverot. Tällä ja muilla Helsinkiin menevillä ilmastoveroilla nämä tuppuraiset ohjaavat ihmisiä siirtymään sähkölämmitykseen, jolla on vielä suurempi vero ja Caruna- virus vannehtii päätä pahemmin kuin korona milloinkaan. Lisäksi sähkö tuotetaan millä tuotetaan, kuten vaikkapa Fortum tuottaa sitä Saksassa ruskohiilellä.

Nykyisin istuva hallitus on afrikkalaismallinen heimohallitus. Siitä rakennettiin lähes satahenkinen, koska mukaan piti saada kaikki eduskunnasta pudonneet ja muualla virkansa menettäneet kaverit ja naima- avustajat. Hallitusjoukkiossa on enemmän ihmisiä kuin näillä hallituspuolueilla on kansanedustajia, joten he ovat henkisesti vahvempia kuin eduskuntaryhmänsä.

Vihreiden Jani Toivola luopui monien kohujen jälkeen vapaaehtoisesti eduskuntapaikastaan, jonka hän todennäköisesti olisi menettänyt muutenkin. Nyt hän on kaikkien luottamustoimien antaman tasaisen rahavirran loppumisen jälkeen ajautunut kauhistuttavaan taloudelliseen ahdinkoon. Kansanedustaja/ministerien palkat ovat vain pieni osa heidän tulojaan, siihen päälle tulevat kymmenien tuhansien palkkiot hallintoneuvostoissa ja hallituksissa, lukemattomat kokouspalkkiot ja pimeä raha. Kuten vaikkapa nykyisellä valtiovarainministeri Vanhasella on tuomioita ja epäilyjä.

Monilla ministereillä ja kansanedustajilla on jopa yli puolen miljoonan asuntovelat, joten he taistelevat henkeen ja vereen etuoikeuksistaan. Suomen kansan arvostuksella he eivät tee mitään, mutta jokin rahakas EU- virka antaa heille taloudellisen kasvomaskin, jonka läpi kulkee vain kaviaariletku. Katsokaa Jyrki Kataista ja katsokaa Sirpa Pietikäisen poskia, ne näkyvät takaapäin.

Julkisen sektorin tarkoitus on palvella kansaa, mutta sen kasvettua riittävän suureksi kansa joutuu palvelemaan sitä. Noin kirjoitti Erno Paasilinna aikoinaan ja se on tänään ajankohtaisempaa kuin milloinkaan.