Kermaperse

Henkilökohtaisesti loukkaannuin syvästi Pär Stenbäckin lausunnosta, jonka mukaan pakkoruotsin vastustajien politiikkaa voidaan verrata juutalaisten vainoihin natsi- Saksassa. Tämän Kermaperseen lausunto tulee ihan uuteen valoon, kun katsotaan miehen taustoja.

Tämä hyypiö on toiminut pitkään sekä Suomen, että kansainvälisessä Punaisessa Ristissä ja toisen maailmansodan aikana ko. järjestön rooli suhteessa juutalaisvainoihin oli suorastaan rikollinen.

Suomen ruotsinkielisestä vähemmistöstä nousee loputtomasti näitä donnereita, anderssoneja skiftesvikejä jne, jotka omalla ahkeruudellaan ja nerokkuudellaan saavuttavat mainetta ja asemaa yhteiskunnassa. Sitten taas ylimitoitettu kiintiöpolitiikka nostaa myös näitä Stenbäckin kaltaisia kermaperseitä virkoihin, joihin heillä ei ole mitään tarvittavia ominaisuuksia tai pätevyyttä.

Tasa- arvonaisia

Työmaamme käsitti aluksi vain yhden toimistotalon, mutta muutama viikko sitten tehtiin sopimukset kahdesta muustakin talosta. Kalliota on räjäytelty ennennäkemättömällä vauhdilla ja kaivinkoneiden, kuorma- autojen ja valtavien kallioporien aiheuttama meteli on korviahuumaava. Pohjoisesta tulleessa maanrakennusporukassa työskentelee kaksi parikymppistä naista, jotka osallistuvat tämän rankan ammattialan kaikkiin töihin. He pyörivät naamat mustana helvetillisen metelin ja pölyn keskellä, kantavat poranteriä ja ovat mukana vaarallisissa panostustöissä. 

Viikolla olin pikkuisilla ruuveilla kiinnittämässä pikkuista kylttiä portin pieleen, kun toinen näistä donnista käveli raskaan taakan kanssa ohi. Tuli vähän hintahtava olo. Nämä Villistä Pohjolasta tulleet naiset tekevät lisäksi muun porukkansa tapaan 10- tuntista työpäivää. Minun tuntitimpurin euroni on korkeintaan 80 senttiä heidän eurostaan, mutta eipä tulisi mieleenkään ruveta siitä valittamaan.