Yleisradiolle ei tuota minkäänlaista ongelmaa valehdella kaikesta mahdollisesta ja varsinkin historiasta. Eilen oli Israelin ja arabimaiden kuuden päivän sodan vuosipäivä ja varsinkin tuollaisissa asioissa yle valehtelee aina.

Ylellä oli tekstisivuillaan kuvaus sodan syistä ja kulusta ja sitä historiapätkää mainostettiin myös ykkösuutisissa. Lukemattomia dokumentteja sodasta nähtyäni ja siitä monia artikkeleita luettuani huomasin heti ylen valehtelevan, mutta nuoremmat sukupolvet nielevät ylen jutun kakistelematta.

Ensimmäiseksi googlasin tietysti jutun kirjoittaneen Yrjö Kokkosen ja sieltähän paljastui vihreiden kuntavaaliehdokas ja Amnestyn aktiivi. Ylen Sanna Ukkola ei ehdi, eikä voi valehdella kaikesta mahdollisesta, mutta onneksi samoista piireistä  löytyy aina puhtaita naamoja.

Kokkosen mukaan sodan varsinainen syy oli se, että Neuvostoliiton tiedustelupalvelu oli kertonut syyrialaisille Israelin valmistelevan hyökkäystä Syyriaan. Nämä sitten kutsuivat Egyptin apuun ja samaa huuhaata kaikki säkeistöt. Syyrian puolustusministeri Hafiz al-Assad ilmoitti 20.5.1967 seuraavasti: "Sotilaamme ovat nyt täydessä valmiudessa (...) käynnistämään vapautustoimet ja kitkemään siionistit arabien asuinseuduilta." 

Selitettyään oman versionsa Israelin ja Egyptin taisteluista Kokkonen kertoo Israelin sodanjohdon epäröineen vahvasti linnoitetulle Golanille hyökkäystä, koska he pelkäsivät suuria miestappioita. Vaikka se sama amnesty/vihreä Kokkonen väitti juttunsa alussa nimenomaan Israelin valmistelleen hyökkäystä Syyriaan.
Kokkonen väitti myös Libanonin osallistuneen sotaan, mikä oli aivan täysin uusi keksintö.

Israel neuvottelee edelleen kahden valtion ratkaisusta arabien kanssa, vaikka tuskinpa ovat siinä kovin tosissaan liikkeellä. Minkä takia he luovuttaisivat maataan arabien hajanaisille rosvojoukkioille, joiden kanssa tehdyt sopimukset pätevät parhaimmillaankin vain kuukausia. Arabit kunnioittavat YK- päätöksiäkin vain silloin, kun ne ovat heille edullisia.

Ja kaiken lisäksi Israel on sata kertaa noita arabivaltioita vahvempi niin taloudellisesti, sotilaallisesti kuin moraalisestikin. Lopuksi kuunnelkaamme Israelin kansallislaulu!