Ylikomisario Jari Taponen toimii Helsingin poliisin Valvonta ja Ennalta estävän toiminnon- johtajana ja jotenkin se tieto huolestuttaa minua. Iltasanomien haastattelussa mies vaikuttaa vähättelevän räjähdysmäisesti kasvanutta nuorison väkivaltaa ja ryöstelyä, sekä olevan enemmänkin huolissaan asiasta syntyneestä julkisesta keskustelusta.

Taponen myöntää ulkomaalaistaustaisten osuuden olevan suurempi alaikäisten tekemissä ryöstörikoksissa, mutta ei kerro kuinka paljon. Vai kertooko sittenkin vahingossa ja kuseekin kansan sijasta itseään silmään!

- Toisaalta taas kantasuomalaisten edustus on jyrkemmässä nousussa, vaikka ulkomaalaisaistaustaisia on neljä kertaa enemmän ja suomalaistaustaisia viidennes vähemmän kuin vuonna 2000. Lausuu Taponen.

Hetkinen! Ulkomaalaisia ei ole Suomessa neljä kertaa enemmän kuin suomalaisia, eikä suomalaisia ole 20% vähemmän kuin vuonna 2000. Alaikäisten ryöstörikollisuudessa ulkomaalaistaustaisten osuus on siis 80%. 

Entisellä ja nykyisellä asuinalueelllani on suurkirjastot, joissa on valtavat nuorisotilat. Niissä on henkilökuntaa 2- 3 henkeä kello 08.00- 20. 00 ja myös viikonloput. Ne sijaitsevat kalliissa kauppakeskuksissa ja kustannukset ovat valtavat, mutta talvella niissä käy vain vähän nuoria ja kesällä ei käytännöllisesti katsoen ollenkaan.

Näiden nuorisotilojen työntekijät ovat pääosin 20- 25 vuotiaita muslimimaahanmuuttajia, jotka eivät kuulu kirjaston alaisuuteen ja ovat siis täysin ilman valvontaa. Senpä takia he näyttävätkin olevan "töissä" yksi kerrallaan ja muut aina missä lie.

- Me olemme epäonnistuneet kasvattamaan lapsemme, kirkuvat otsikot, mutta Taposelta lirahtaneiden tietojen perusteella pitäisi sanoa: Ne eivät kasvata lapsiaan.

Eikö nuorisotila kuulu jotenkin lasten- ja nuorten kasvatuksesta vastaavan kaupungin yksikön vastuualueeseen?

Pari vuotta sitten uutisoitiin nuoresta somalimiehestä, joka loputtoman ja koko ajan raaistuvan rikoskierteensä vuoksi lopulta karkotettiin takaisin Somaliaan. Helsinki oli jopa palkannut miehen nuoriso- ohjaajaksi nuorisotilaan, mutta sekään ei auttanut.

Tuntuu oudolta noiden nuorisotilojen siirtäminen pelkästään maahanmuuttajille, mutta heistäkin  löytyy varmasti paljon vanhempaa, kokeneempaa ja vahvan auktoriteetin omaavaa väkeä hoitamaan nuorisotilojen kasvatuksellista tehtävää.

Miksi ihmeessä niihin sitten laitetaan hätäratkaisuna vain sellaisia nuoria, jotka eivät sopeudu Suomeen, eikä työelämään ja sitä sitten yritetään korjata uskomattoman helpolla palkkatyöllä. Rahaa vaan taskuun, niin saadaan ongelma pois silmistä, eikä kukaan kanna mitään vastuuta.

Tästä on nimittäin hyvänä esimerkkinä Ruotsin Botkyrka (90. 000 as.), missä mamujen huumejengit valtasivat kaupungin kahdeksan nuorisotilaa. Ne oleskelivat nuorisotiloissa luotiliiveissä, aseitaan levitellen ja huumeita myyden.
 
Lopulta demarien naisjohtaja sai paikat suljettua. Sitten jengit pistivät rahalla demareihin niin paljon omiaan, että tuo johtava nainen erotettiin. Tilalle tuli puolalainen mies, joka nyt yrittää avata uudelleen noiden huumejengien menettämät nuorisotilat. Demarit, puhdistakaa puolueenne, jyrisevät siellä nyt kaikki lehdet ja myös korkeat demarien edustajat.