Suomen asepalvelus on sukupuolen perusteella vain miehille määrättyä pakkotyötä, lausui Roosa Meriläinen  A- Talkissa ja se ilahdutti minua suuresti. Siperia oli opettanut tätä entistä vihreiden feministikansanedustajaa ja siinä samalla putosi omaan arvoonsa tuo Tarja Halosen  mielipuolinen Suomessa on tasa- arvoinen asepalvelus.

Nyt on meneillään tuo teknologiayritysten Slush- tapahtuma, jota minäkin muutama päivä sitten ylistin. Televisiouutisissa, A- studiossa, alueuutisissa ja HS: n pääkirjoituksessa on kuitenkin heti parin alkulauseen jälkeen ruvettu pohtimaan Slushin epätasa- arvoa. Noista 2.500 yrittäjästä kun vain 5%  (125) on naisia. Hesarissa naistoimittaja vaati jo naisten määrän nostamista teknologia- aloilla hallituksen kärkihankkeeksi.

Noista Slushin start- up yrityksistä läheskään kaikki eivät saa mitään rahoitussopimuksia ja noiden 2.500 messuille päässeen takana on vähintään 25. 000 epäonnistunutta yritystä. Rovio kehitti 51 epäonnistunutta peliä, ennen kuin löytyi tuo Angry Birds- hitti. Kuinka moni pelifirma tai muu yritys on rahoituksen puutteessa lopettanut 5, 30 tai 50 epäonnistumisen jälkeen!

Miljoonasta yrityksestä vain muutamista harvoista tulee Supercell, Rovio, Ponsse etc, mutta kymmenientuhansien iltojen, öiden, viikonloppujen ja lomien firmaansa käyttäneiden yrittäjien kohtalona on konkurssi, elinikäinen velkaloukku, asunnottomuus, vankila, sydänkohtaus, hirsipuu etc.

Joitakin vuosia sitten koko valtakunnan tasa-arvovaltuutettu Eva Biaudet järjesti Oulussa vain tytöille sallitut messut, joissa esiteltiin lääkäriksi ja hammaslääkäriksi aikoville tytöille alan mahdollisuuksia. Eräs oululainen tasa- arvomies hieman ihmetteli tuota tapausta, koska silloin lääkäriopiskelijoista jo 60% ja hammaslääkäriopiskelijoista jo 80% oli naisia. 

Lääkäreillä ja hammaslääkäreillä on vakituiset virat, pitkät lomat, hyvät palkat, mahdollisuus lyhennettyyn työaikaan, monasti asuntoetu, välillä työntaja maksaa kylpylälomaa ja lääkefirmat lahjovat mennen tullen, ja vielä palatessakin lyödään tonni kouraan.

Miksi ihmeessä naisten pitäisi edes haaveilla äärimmäisen vaikeasta ja epävarmasta yrittäjän urasta ja vaatia sitten  siihen jonkilaisia kiintiöitä, oikoteitä ja viittä miespuolista keksijäavustajaa (vrt kouluavustaja). 

Asunnottomien päivän A- Studiossa naistoimittaja oli suorastaan järkyttynyt, koska 7. 000 asunnottomasta jo (vain) 25% oli naisia. Hän ei maininnutkaan noita 75% miestä, tai vaatinut ratkaisua heidän asunnottomuuteensa.

Muutama päivä sitten Yle kertoi 83% suomalaisista pitävän suurimpana uhkana pakolaistulvaa. Tänään taas Yle uutisoi HS: n tutkimuksesta, jonka mukaan 47% suomalaisista haluaa lisää maahanmuuttajia.

HS:n kuukausiliitteessä Sami Sillanpää oli kirjoittanut lähes ylistävän artikkelin Rinkebystä, Tukholman pahimmasta muslimilähiöstä (monokulttuuri). Tiesin kokemuksesta tuon Sami Sillanpään valehtelevan kaikissa jutuissaan ja niin hän teki nytkin. Hän väitti Rinkebyn työllisyysasteen olevan 60% ja työttömyyden 6%, vaikka tarkistamalla työllisyysaste (sis tukityöllistäminen ja kurssitus) oli 45% ja työttömyys 20%. Alhainen työttömyysprosentti tarkoittaa, että aika moni kieltäytyy jo työnhaustakin. Sossua vaan, kuten meilläkin on jo havaittu.