Tälle asuinseudulleni Espooseen ja Helsingin ympärille yleensäkin rakennettiin aikoinaan venäläisten ja kiinalaisten voimin valtavia linnoitusrakennelmia. Tämä tapahtui alle sata vuotta sitten, siis vain muutama sukupolvi taaksepäin ja vieläkin on elossa tuota touhua omin silmin ihmetelleitä suomalaisia.

Venäläiset ovat jo suurin joukoin palanneet maahamme, mutta nyt olisi enemmän kuin tarpeellista kutsua taas myös kiinalaiset hätiin. Kansamme ikärakenne on aivan kestämätön; tutkimuslaitos Pellervon mukaan eläkeikää on yksinkertaisesti vain pakko nostaa ja vammaisista lähtien on kaikki saatava töihin.

Kiinalla on valtavat määrät hyvin koulutettua ja ahkeraa "ylimääräistä" väestöä, minkä lisäksi heillä on tolkuttoman suuret valuuttavarannot. Suomen armeija voisikin pikaisesti luopua Santahaminan saaresta ja Helsingin kaupunki pusertaa sinne nopeasti väljän yleiskaavan. Tämän jälkeen kaupunki myy maat kiinalaisille rakennusyrityksille, jotka suunnittelevat ja rakentavat sinne asuinalueen kaikkine palveluineen. Heille annetaan myös valtuudet  nykäistä lyhyt metronpätkä Helsingin keskustaan ja talojen enimmäiskorkeudeksi määrätään yksi kilometri.

Kaupunginosa suunnitellaan heti alkuunsa nimenomaan aasialaisperäiselle väestölle, joten sinne voidaan asuttaa työperäisiä maahanmuuttajia Kiinasta, Filippiineiltä, Thaimaasta, Vietnamista ja vieläpä Nepalista sherpoja rakennushommiin. Näiden Aasian valtioiden kulttuurin ja viime vuosikymmenten talouskasvun tietäen jokainen meistä ymmärtää tästä alueesta tulevan heti mallikaupunginosan Helsinkiin.

Meillä on viime aikoina ylistetty paljon Usa:n vapaata maahanmuuttopolitiikkaa, mutta sinnehän haalitaan maailmalta pelkästään hyvin koulutettua väkeä, eikä siellä ole puhettakaan 4-10 vuotta kestävästä kotouttamisesta. Miten ihmeessä jo kielikursseille pääsyä voi Suomessa joutua odottamaan vuosia, tällainen tehottomuushan tuo pakolaisen kotouttamiselle saman verran hintaa kuin mitä kotimaisen lääkärin koulutus maksaa. Antamalla jokaiselle oleskeluluvan saajalle automaattisesti työluvan saisimme  monet heistä livahtamaan suoraan työmarkkinoille ja opettelemaan työn ohessa tämän joskus minustakin oudolta kuulostavan kielen.

Kiinalla on jättimäiset taloudelliset intressit Venäjällä ja koska venäläinen asutus on keskittynyt tänne Euroopan reunalle, niin uskon Shanghain yliopiston olevan heti valmis perustamaan taloudellisen tutkimuskeskuksen maahamme. Meillä voi olla viimeiset ajat ylpeillä menestyksellämme Pisa-tutkimuksissa, mutta ehkäpä joku Nankingin opettajanvalmistuslaitos saataisiin vielä houkuteltua perustamaan kurssikeskus Suomeen. Romahtavat amerikkalaiset eläkesäätiöt joutunevat myymään suuret omistuksensa Nokiasta ja nehän tietysti mitä todennäköisimmin siirtyvät Kiinaan. Näin meillä on loistava tilaisuus yhdistää nokialainen ja kiinalainen huippuosaaminen tuossa Santahaminan uudessa China-townissa. Siellä voivat sitten insinöörit keskenään naureskella, että "teillä Kiinassa sitä myydään lapsille myrkyllistä maitoa,mutta meillä Nokiallapa tuleekin kusta keittiön hanasta".

Tässä China-townissa tulisi vallitsemaan Suomen laki, mutta mamujen kyseessä ollessahan se joustaa aina tarvittaessa. Tästä on hyvänä esimerkkinä  naapurissani sijaitseva Espoon uusin ja suurin kirjasto. Hyvää tarkoittavat kirjastotädit perustivat sinne erityisen Pointti-osaston, missä nuoriso voi pelata lauta-, kortti-, ja tietokonepelejä. Paikan omakseen ottaneilla uusilla suomalaisilla on kuitenkin vaikeuksia noudattaa maassamme vallitsevia sääntöjä, joten hyllyjen välissä rupesi toistuvasti syntymään tappelun nujakoita ja näin kirjastoon palkattiin mamuja vartijoiksi. Naapurin 80-vuotias papparainen oli käynyt valittamassa henkilökunnalle hillittömästä menosta, jolloin nämä olivat kertoneet päättäneensä kokouksessaan luopua kokonaan hiljaisuuden vaatimuksesta!! "Aiotteko kuitenkin kirjahyllyt säilyttää?", oli tämä viekas ja pirullinen vanhus tietysti heti kysynyt.

Vuonna 2002 Kiina pääsi ensimmäistä kertaa jalkapallon MM-turnaukseen ja tuossa nousevan talousihmeen maassa pystytettiin tuhansittain jättimäisiä screenejä, jotta ylpeä kansa voisi seurata poikiensa menestystä. Jenkit käyttivät kuitenkin teknistä ylivoimaansa hyväkseen  ja suolsivat omista satelliiteistaan Kiinan tv-kanaville maan omien otteluiden aikaan uskonnollisen ja kielletyn falun gong-liikkeen propagandaa. Muutamia vuosia myöhemmin Kiina näytösluontoisesti tuhosi ohjuksella oman satelliittinsa ja taas kerran saimme lukea kommunistisen Kiinan loputtomasta pahuudesta.