Tässä minun asuinalueellani asusteli pitkään jo selvästi eläkeiän ylittänyt kantakirjasuomalainen mies, jonka kulkuja hieman ihmettelin.

Hyvin usein talvipakkasilla ja lumituiskussa hän pyöräili samaan suuntaan kuin missä minun lämpöiset huoneeni ovat. Tuo mies meni kuitenkin aina asuintalojen ohi kohti metsikköä, jonka takana ei ollut muuta kuin meri ja pieni venesatama.

Miehellä oli talvella usein päässään suuret korvakuulokkeet pakkasta vastaan. Hän ei ollut alkoholisti, vaan hyvin vaatimattoman oloinen ja hiljainen eläjä.

Eräässä Asunnottomana Suomessa dokumentissa hän sitten olikin mukana ja esitteli omaa "hyvinvointivaltiotaan". Tämä vanha kantakirjasuomalainen mies oli jo seitsemän ( 7 ) vuotta asunut metsässä pressukatoksen alla. Pahimmilla pakkasilla mies turvautui asuntoloihin, missä hänen täiset vaatteensa vaihdettiin uusiin vanhoihin vaatteisiin.

Paikallisten sosiaaliviranomaisten täytyi olla tietoisia hänen tapauksestaan, mutta mitään ei vain tehty. 

Nyt meille ollaan kovalla tohinalla ottamassa ilmastopakolaisia suhteellisen varakkaista Länsi- Afrikan maista. Näistä parikymppisistä miehistä vain 15% (  tilastot ) menee koskaan töihin, mutta heidän hiilijalanjälkensä Kelan konttoriin maksavat 10. 000 kertaa enemmän kuin mitä ne olisivat maksaneet Afrikassa.

Ehdotankin siis maan sisäisen pakolaisuuden käsitteen ottamista käyttöön ja siihen sisällytettäköön myös kotimaiset ilmastopakolaiset. Tuo kirjoitukseni suomalainen Pekkakin ( nimi muutettu ) olisi varmaan mielellään paennut Suomen pakkasia lämpöiseen Afrikkaan.

Ruotsissa muuten on nyt oikein virallisesti sallittua järjestää islamilaisissa kouluissa pojille ja tytöille erilliset liikuntatunnit. Ja kaiken huippuna koulubusseissa on sallittua pakottaa tytöt kulkemaan takaovesta takapenkille, kun taas pojat kulkevat etuovesta etupenkeille. Siellä muslimitytöt oppivat jo lapsesta asti paikkansa yhteisössä, eikä femakoilla ole siihen mitään sanottavaa.