Julkisen sektorin kestävyysvaje oli jo tämän hallituksen aloittaessa 10 miljardia, mutta tämä hallitus on vain kasvattanut sitä monilla miljardeilla. Nyt Annika Saarikko kertoo kaikissa medioissa, että syksyn budjettiriihessä pyritään vahvistamaan julkista taloutta 110 miljoonalla.

Tuo 110 miljoonaa on vain 1% siitä 10 miljardista! Sen verran hallitus lisäsi jo YLEn budjettia ja kehitysapuun laitettiin lisää tuo summa tuplana. Eikä tuo Saarikon ehdotus mene kuitenkaan läpi, se on nähty jo moneen kertaan. Tai sitten se hyväksytään, mutta tulee voimaan vasta seuraavan hallituksen aloittaessa.

Sähköpolkupyörille annettiin tuhansien verohelpotus, koska kaupunkien vihreät piipertäjät suosivat niitä. Pääkaupunkiseudun kaikki sähköpyörät ovat kuitenkin hiilisavupyöriä, koska Helsingin sähköyhtiö Helen tuottaa kaiken sähkönsä mustalla venäläisellä kivihiilellä.

Helsingin edestä menee kaksi jättimäistä maakaasuputkea Saksaan, mutta meillä sitä puhdasta kaasua ei käytetä. Koska mustaa sauhua syöksevien voimaloiden polttama hiili on halvempaa ja tuottaa Helsingin kaupungille satojen miljoonien voitot joka vuosi.

Minä olisin antanut täyden verovapauden ja vielä tukiaiset noille erilaisille sähkömopoille. Maaseudulla kymmenet tuhannet eläkeläiset joutuvat pitämään vanhaa autonkotteroa vain sen takia, että he pystyvät käymään 2- 10 kilometrin päässä sijaitsevassa lähikaupassa. Kolmipyöräisellä sähkömopolla huonon liikuntakyvyn omaavat mummot ja vaarit voisivat hoidella kaikki asiansa ja yksinäisyys olisi heille muisto vain. Kunnat säästäisivät kotihoidon menoissa 2 kertaa 110 miljoonaa.

Puhumattakaan sitten 15- 20-vuotiaista nuorista, jotka voisivat huristella ääneti sähkömopoilla kutupaikoilleen, eikä kuuluisi niuhottajien valitusta ja parkua kovista äänistä. Yhtenä lauantaiyönä näin kävelyllä ollessani ainakin sadan mopon letkan. Se oli mielestäni aivan valtavan hieno näky, koska osaan kuvitella noiden nuorten tyttöjen ja poikien vapauden ja yhteisöllisyyden huuman. Naapurin 15- vuotias tyttö sai keväällä oman mopon ja hän on suorastaan hehkunut koko kesän.

 

kolmip.jpgriksa.jpgskoott.jpg