Joelta merelle Palestiina tulee olemaan vapaa, huudetaan niin Suomessa kuin Britanniassakin ja sehän tarkoittaa juutalaisten tuhoamista. Mikä ei kuitenkaan onnistu, vaikka kuinka ulvottaisiin.

Nyt Israelia vaaditaan tekemään tulitauko Hamasin ehdoilla ja vetäytymään Gazasta. Hamas ei taaskaan vapauttaisi kaikkia panttivankeja, vaan järjestäisi Gazassa ison voitonparaatin, kuten myös rakettien ammuskelu alkaisi uudelleen jo muutamassa viikossa.

Rafahissa voi olla jopa kolmannes Hamasin asevarastoista, raketeista ja täsmäohjuksista, sekä kymmeniä tuhansia sotilaita ja Hamasin korkeimpia johtajia. Piiritetyissä Mosulissa ja Raqqassa Isis- terroristit kannattajineen saivat poistua rauhassa sadoilla busseilla, jolloin heidän panttivankeinaan olleet siviilit saivat ruokaa ja muuta apua.

Mutta ei Gazassa, koska Hamas on jo voittanut mediasodan ja Joelta merelle Palestiina tulee olemaan vapaa.

Israelilla ei ole nyt mitään kiirettä Rafahin suhteen; vangittuja Hamasin miehiä kovistelemalla ne saavat selville tunneleiden suuaukot ja pommittavat niiden päällä olevat rakennukset tuhannen pillun päreiksi.

Vuosien ajan puhuttiin Gazan tunneliverkoston olevan liian kova pala Israelin armeijalle, mutta IDF hoiti homman muutamassa viikossa. Sotilaita yksinkertaisesti kiellettiin menemästä tunneleihin ja siihen koulutetut erikoisjoukot hoitivat ne. Robotit ja koirat tutkivat tunnelit alustavasti, minkä jälkeen pioneerit räjäyttivät ne.

Israelin armeijan päähuoli on nyt pohjoisessa, missä uhkana on kymmeniä kertoja Hamasia vaarallisempi Hizbollah. Sillä on tuhansia täsmäohjuksia, joilla se yltää kaikkialle Israeliin. Maassa on kuitenkin niin tehokkaat hälytysjärjestelmät ja talojen pommisuojien lisäksi kaikissa asunnoissa suojahuoneita, joten siviiliuhrien määrä jää vähäiseksi.

Ja Hizbollah tulee häviämään sodan samalla tavalla kuin Hamas Gazassa. Lisäksi se menettää otteensa raunioituneesta Libanonista, koska kaikilla muillakin kansanryhmillä on siellä asejoukkoja.

Meilläkin on taas kohua ja kaikenlaista kokoustamista maahanmuuttajien kohtaamasta rasismista. Tässä hyvä esimerkki Ruotsista, missä irakilaistaustainen nainen sanoi televisiossa Ukrainan pakolaisten näkyvän enimmäkseen huorina bordelleissa. Ja kaikki muut ohjelmaan osallistuneet "etnisesti edistykselliset" olivat riemuissaan. Siinä tuli islamin tasa- arvot ja sukurutsauksen tuhoamien irakilaisten ajatusmaailmat kerralla selväksi!