Somalian ulkoministeri Isse Awad on vieraillut Minnesotassa ja pyytänyt osavaltiossa asuvia somaleja palaamaan kotiin. Tähän ilmastoltaan, luonnoltaan ja väestömäärältään Suomen kaltaiseen maahan muutti aikoinaan 50. 000 somalipakolaista. Heidän työllisyysasteensa siellä on peräti yli 60%, koska USA: ssa on vain minimaalinen sosiaaliturva.

Suomen somalien työllisyysastehan on reilusti alle 20% ja siitäkin suurin osa on vain jonkinlaista varta vasten keksittyä leikkityötä. Sosiaaliturva täällä on taas niin hyvä, että somalit ovat ripustautuneet tähän "kannustinloukkuun" kaikilla neljällä raajallaan.

Minnesotan somalit suhtautuivat myönteisesti ulkoministerinsä vetoomukseen, koska he tekevät tietysti mieluummin työtä oman kotimaansa hyväksi kuin palelevat kylmässä ja vieraassa kulttuurissa.

Tänäkin kesänä varmasti sadat Suomessa asuvat somalilapset on lähetetty Somaliaan kesäksi ja siellä imaamit ja sukulaiset pyyhkivät heidän päästään suomalaisen peruskoulun saatanalliset säkeet ja opetukset. Espoon kaupunginvaltuustossa istuva somalinainen Ali Habibakin lähetettiin sinne 14- vuotiaana ensin kolmeksi kuukaudeksi, mutta loppujen lopuksi hän oli siellä 1, 5 vuotta. Habiba väittää sen olleen hänen oma tahtonsa, mutta haluaako 9 vuotta Suomessa asunut teinityttö muuttaa sotatoimialueelle, josta virtaa koko ajan pakolaisia Suomeenkin. Ja missä oli hänen vanhempiensa  vastuu silloin ja missä on nyt Somaliaan lähetettyjen lasten vanhempien vastuu.

Ei ollut tarkoitus syyllistää mitenkään erikoisesti somaleja, koska tuo Minnesotan esimerkki osoittaa heidän olevan aivan kunnon väkeä, jos olosuhteet pistetään kohilleen. Hallituksella on nyt kuitenkin aivan erillinen Afrikka- ohjelma, jonka sisältöä en uskalla edes arvailla. Somaleistakin moni varmaan haluaisi muuttaa jo rauhoittuneeseen kotimaahansa ja sitä voitaisiin helpottaa vaikka vuodeksi maksettavalla 50% sosiaalituella.Tässä loistava esimerkki suomalais- somalialaisen pariskunnan muutosta Somaliaan. Kehitysavun päämäärä voi olla muutakin kuin verovapaa nelivetoinen kaupunkimaasturi sitä työtä tekeville suomalaisille..

Somalia on ehkä jo turvallisempi maa kuin Ruotsi, missä oli tämän vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana jo 93 pommi- iskua ja yli 100 ampumista.

Vihreiden Maria "Kalmakurki" Ohisalo puhui jo Ruotsin esimerkin seuraamisesta, aivan kuten olin jo arvellutkin tämän hallituksen tekevän. Ohisalo ehti myös natsitella suurta osaa Suomen kansasta, joten siihen nähden tuo kalmakurki on lievä haukkumasana. Tuo natsitteluhan kohdistui kaikkiin meihin perussuomalaisia kannattaviin ja äänestäviin puoleen miljoonaan suomalaiseen, mutta minä rajaan tuon kalmakurki- nimen koskemaan ainoastaan Maria Ohisaloa. Koska minä olen hyvin suvaitsevainen ihminen!