Dosentti Arto Luukkanen kirjoittaa blogissaan hyvin tästä Sanna Marinin Aamiaisgatesta. Luukkanen mainitsi jutussaan esimerkillisiä suomalaisia (miehiä), mutta mainitaanpa myös esimerkillisiä pohjoismaisia naisia.

- Norjan hyvin vaikutusvaltaista öljy- ja energiaministerin postia hallinnut Åslaug Haga erosi, kun paljastui hänen rakentaneen luvatta laiturin ja jättäneen ilmoittamatta luvattoman kesämökin vuokratuloja. Ministeriltä tulee voida odottaa korkeampaa moraalia kuin tavallisilta kansalaisilta, perusteli tämä ylväs donna eroaan.

- Ruotsin pääministeri Mona Sahlin erosi ostettuaan valtion luottokortilla 5. 000 euron arvosta tavaraa. Sanna Marinin 300 euron aamiaisethan tekevät myös vuodessa jo 3600 euron edestä veropetosta ja veroväkivaltaa.

Tuo Tytti Yli- Viikarin tapaus osoitti hyvin Suomen nomenklatuuran moraalin ja ennen kaikkea sen suhtautumisen omaan rikollisuuteensa. Heidän ei tarvitse selvittää lehdistölle, eikä kansalle mitään ja kaikki ovat heidän yksityisiä asioitaan.

Yli- Viikarin tapauksessa en nähnyt yhtään ministeritason kannanottoa asiaan, vaikka korruptoituneen ja rappeutuneen valtion tarkastusviraston olisi luullut kiinnostavan heitä erityisen paljon. Tosin tuohon Yli- Viikarin petosjuttuun oli mustekalan tavoin sotkeutunut myös oikeuskansleri (!) Tuomas Pöysti, joten oliko hän sitten uhannut selvityttää myös Tytti Tuppuraisen luottokorttien ja miljoonan Finnair- pisteen käytön, jos oikein koko tunkiota ruvetaan kaivamaan!

Tämä setelinvihreä Tuppurainen tunnetaan parhaiten Saksan renkinä, mutta tuo ilmastosta vouhottava nainen kehtasi jopa julkisesti toivoa saastuttavan lentoliikenteen palaavan nopeasti normaaliksi koronan jälkeen. 

Istuvatko halliituksen ministerit ja kavalat avustajat nyt ringissä pistoolit toistensa ohimoilla, noin niinkuin vertauskuvallisesti sanottuna.

Hallituksen piirit teettivät erillisen selvityksen perussuomalaisten EU- elvytyspakettia vastustavan keskustelun kaikista kustannuksista.Sitä mainostettiin kaikissa lehdissä ja siten annettiin ymmärtää, ettei persuilla ja heitä äänestäneillä 600. 000 ihmisellä ole mitään paikkaa Suomen "demokratiassa". Ehkä lähettävät jopa laskun PS- puolueelle ja se peritään sitten jäsenmaksuissa, sekä äänestyskopeissa persujen numerot ovat maksumuurin takana.

Some sentään on inhimillinen ja hyvä. Nyt on pari päivää uutisoitu pääministerin yrittäjäpuolison talousvaikeuksista, mutta täällä blogistanissa en ole nähnyt kenenkään mainitsevan asiaa sanallakaan.