Tuota otsikon väittämää ei ole missään vahvistettu, eikä sitä ihan lähiaikoina varmasti vahvistetakaan. Kharg- laivan upotuksen tunnustaminen olisi Iranille häpeällistä ja pakottaisi maan vastaiskuun. Israel tuhosi aikoinaan Syyriassa pohjoiskorealaisten sinne rakentaman ydinlaitoksen ja sekin paljastettiin vasta monen vuoden jälkeen. Tärkeintä kummassakin tapauksessa on se, että nämä roistovaltiot tietävät kenen kanssa ovat tekemisissä.

Israel kävi juuri pariviikkoisen sodan Gazaa hallitsevan Hamasin kanssa, jonka Tel Aviviin ja Jerusalemiin ampumat kehittyneemmät ohjukset olivat nimenomaan Iranista saatuja. Iranin palkkasoturit ovat myös ampunut ohjuksia Syyriasta Israeliin, kuten myös se lähetti yhden droonin testaamaan Israelin ilmapuolustusta.

Iran teki myös pari vuotta sitten kyberiskun Israelin vesilaitoksiin ja onnistui saamaan jonkin verran tuhoja aikaan. Melko pian sen jälkeen Iranin ydinlaitoksissa ja muissa sotilaskohteissa oli lukuisia räjähdyksiä ja tulipaloja. Bandar Abbasin satamassa syttyi peräti kahdeksan laivaa palamaan samaan aikaan.

Tuo viimeisin Gazan sota sotki koko Israelin elämän ja maksoi varmaan jopa satoja miljoonia. Ilmeisesti Israel nyt halusi näyttää iranilaisille, että he pystyvät ihan mihin tahansa ja aina tarvittaessa ovat myös valmiita tekemään sen.

Miten Israel pystyy noihin iskuihin, sitä ei tiedä kukaan. Heidän sukellusveneensä tuskin pyörivät Persianlahdella, koska huollot ja tankkaukset olisi mahdoton tehdä pitkien matkojen takia. Saudi- Arabia ja Emiraatit tekivät Israelin kanssa Abraham- rauhansopimuksen, joten olisiko yhteistyö jo noin pitkällä. Iranhan on tehnyt jo lukuisia iskuja saudeihin, aseistaa Jemenin hutheja ja Irakissa ammutaan jatkuvasti raketteja USA: n sotilaskohteisiin. Siinä se vastaus taitaa ollakin!

 

728b9678d2f4577c64de8759b1e485d0

Tässä kuvassa on se Iranin laivaston lippulaiva, joka tosin makaa nyt syvällä meren pohjassa! Perkele!