perjantai, 6. tammikuu 2023

Wittusen kusi lumeen kuvan Suomen mahtavasta tulevaisuudesta

Suomessa on asioiden mittakaavat pahasti hukassa. Ennen viime kuntavaaleja rahaministeri Annika Saarikko heitti yllättäen kunnille ylimääräisen 1. 000 miljoonaa euroa, koska Kepun kannatus piti saada siedettävälle tasolle.

Nyt jouluna Saarikko maksoi ylimääräisillä lapsilisillä 100 miljoonaa euroa kaikille lapsiperheille, vaikka vähintään 60% näistä perheistä ei olisi tulojensa perusteella tarvinnut mitään tukia. Mutta Kepun kannatus nytkähti hieman ylös ja sitähän siinä haettiin.

Tänään saamme lehdistä lukea, että nyt tämä samainen Saarikko yrittää hallituksessa saada vähintään 100 miljoonaa tukea kuolevalle maataloudelle. Todennäköisesti se menee läpi vain silloin, jos muut puolueet saavat läpi 400 miljoonaa kehitysapuun, pakkoruotsiin ja ehkä muutama tuhat muslimipakolaista lisää.

Pekka Haavisto oli ilman valtuuksia antanut 450 miljoonan euron vakuudet jollekin afrikkalaiselle kehityspankille ja ne takuutukset ovat varmuudella jo tulossa suomalaisten maksettaviksi. Gepardihatut ovat Pariisissa ja muissa Euroopan kaupungeissa ostoksilla ja nauraen he kertovat näiden autojen ja lentokoneiden olevan Suomen maksamia "tulevaisuusinvestointeja".

Joitakin päiviä sitten norjalainen Jortikka Wittusen kävi Suomessa kusemassa lumeen valtavan terästehtaan piirustukset ja tyttöhallitus riemuitsi shamppanjan kanssa. "Vihreetä terästä ja ulkomaalaiset tekee kaiken, aivan ihanaa"!

Hesari puhaltaa näin vaalien alla samaa kuplaa ja miettii tuleeko meistä Pohjolan Saksa vai Saudi- Arabia. Se vihreä teräs alkaa nyt kuitenkin näyttää ruskealta teräkseltä, koska Wittusen taustalla on "maailman vastuuttomin yritys" ja siis monialayritys Cargill. Se kuitenkin sopisi kuvaan: Wittusen, tyttöhallitus ja vastuuton Cargill, pyhä kolminaisuus. Kotiseudullani Lapissa on Vittujänkkä ja sielläkin on kyllä nykyään hyvät liikenneyhteydet?

Hesari jatkaa: Vahvuuksia on muitakin: hyvät sähkönsiirtoyhteydet ja kaukolämpöverkot, joihin tuotannossa syntyvä hukkalämpö saadaan hyötykäyttöön. Ilmeisesti miljoonan asukkaan Inkoossa on kaukolämpö, mutta muuten tuo perustuu taas siihen: sähkö tulee pistorasiasta- ajatteluun. Suomi on nimittäin sähkön tuonnin varassa ja tälläkin hetkellä (-11- 30 pakkasta) suuri osa suomalaisista nauttii ruskohiilellä Saksassa tuotetun sähkön valosta ja lämmöstä. 

Varovaistenkin arvioiden mukaan Suomeen investoidaan lähivuosina ainaki parilla miljardilla, kirjoittaa Hesari. Sitä voi verrata vaikka siihen, että tyttöhallitus antaa kehitysapua 1. 3 miljardia vuodessa.

Yhtä kaikki, valtioiden välinen kilpailu vetyinvestoinneista on käynnissä juuri nyt, ja kilpailussa on eduksi, jos tietää, mitä tavoittelee. HS. Aivan oikein: Ruotsin uudella hallituksella on ohjelmassaan uusia ydinvoimaloita ja Luulajassa rakennetaan  jo Inkoon kokoista ja tyyppistä tehdasta. Siellä takana ovat Bill Gatesin yritys ja Mercedes- Benz. Wittusen lumeen kuseman tehtaan kuva häviää lumien sulaessa, mutta ainahan voi mennä Ruotsiin töihin!

2c579d0aff27484bf07074c7b81fcfc6395c4cdf

 

 

 

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...