Katsoin joskus aikoinaan mustan eteläafrikkalaisen opiskelijajohtaja Steve Bikon elämästä kertovan elokuvan. Valkoiset buurithan murhasivat Bikon ja se oli kohujuttu vuosien ajan.

Valkoiset sanovat mustien olevan apinoita, joiden pitäisi opetella käyttämään veistä ja haarukkaa. Se kuvaa parhaiten valkoisten suhtautumista mustiin, sanoi Biko elokuvassa esiintyneelle valkoihoiselle asianajajalle. 

 Kenellekään ei tulisi mieleenkään kiistää Etelä- Afrikan apartheid- hallinnon rasistisuutta ja vähätellä Steve Bikon mielipidettä. Laajan kansainvälisen painostuksen ja talousboikottien avulla tuo rasistinen hallinto on kuitenkin nyt kaadettu ja 26 vuotta vankilassa istunut Nelson Mandela oli sen ensimmäinen presidentti. Olen lukenut Mandelan elämäkerran Pitkä tie vapauteen ja olinpa Helsingin työväentalolla yleisössäkin, kun tämä vapaa mies vieraili Suomessa.

Persut ovat apinoita, joiden pitäisi opetella käyttämään veistä ja haarukkaa, totesi Jörn Donner  radiossa ja se herätti valtavaa ihastusta maamme kylttyyripiireissä. Oliko dementian riivaama porno- Jörkka sekoittanut buurit ja ellit keskenään, sillä ei ole merkitystä, mutta tuo paremman väen reaktio yllätti.

Persujen vaalivoiton jälkeen ( 20% ja 520. 000 ääntä ) Vasemmistoliiton Dan Koivulaakso puolestaan vaati perussuomalaisia eristettäväksi kaikesta parlamentaarisesta valiokuntatyöstä. Tämä neiti olisi varmaan vaatinut oman Bantustaninkin varaamista persuille, jollei tuo entisen Jugoslavian etnisiä puhdistuksia setvivä sotarikostuomioistuin istuisi vielä siellä Haagissa.

Samoin kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki jätti perussuomalaiset nuorisojärjestöt käytännöllisesti katsoen kokonaan ilman nuorisomäärärahoja. Vastoin kaikkia hyviä tapoja ja kun se hyväksytään nyt, niin se on pakko hyväksyä vastaisuudessakin ja keneltä tahansa. Mennään nyt tähän Venäjän malliin demokratiassa, kun ensin saatiin virolainen tasavero.

Viime ek- vaalien alla Osmo Soininvaara vastusti jyrkästi vihreiden aikomusta ottaa perussuomalaiset päävastustajakseen, koska vihreät ei voi asettua "syrjäytyneitä ja heikompiosaisia" vastaan. Ja Pekka Haavistokin lähti mieluummin keskustelemaan Teuvo Hakkaraisen kanssa kuin vaati oman Robben Islandin perustamista. Hatunnosto vihreille tästä, vaikka juuri pari päivää sitten tulikin pikkuisen rosvoteltua vihreitä ministereitä.

Olen muuten aina sanonut, että jos Suomeen äänestettäisiin jotain Viiden Viisaan neuvostoa, niin minun ehdokkaani olisi Osmo Soininvaara. Ode Lama.

Uuden Suomen Puheenvuorossa oli joskus pari kuukautta sitten räväkkä keskustelu pakkoruotsista, Donnerista, persuista ja mistä lie olikaan. Pistin omaan kommenttiini linkin iltahden uutiseen Teinipoikaa puukotettiin Vaasassa ja jatkoin:

Tässä sen näkee taas, teinipoikaa puukotettiin ruotsinkielisessä Vaasassa! Minä haluaisin olla johtamassa suurta ruotsinkielisten vastaista marssia, joka alkaisi Kalliosta ja kulkisi Forssan kautta aina Petsamoon asti! Pohjanmaalla pysähdyttäisiin kahville ja tappelemaan!

Tuo oli tarkoituksellisen yliampuva vastaus johonkin kommenttiin. Lisäksi viittasin siinä Päivi Lipposen Tampereen pizzeriapalon ( 2 kuollutta) jälkeiseen artikkeliin, jossa hän pelkän otsikon perusteella oli järjestämässä ja johtamassa suurta mielenosoitusmarssia rasismia vastaan. Nuo ulkolaiset pizzanpaistajathan polttivat siis itse oman ravintolansa.

Noh, Päivi Lipponen, Jörn Donner,  Koivulaakso ja kumppanit saavat säilyttää sananvapautensa, mutta minä sain ilmeisesti tuhatvuotisen bannin tuonne US: n Puheenvuoroon. Kävin siellä tosin aika harvoin, joten ei siitä nyt suuri menetys tullut. 

Olen usein vertaillut hieman kyseenalaiselta vaikuttavia lausahduksiani Uutisvuodossa esitettyihin mielipiteisiin ja löytänyt sieltä paljon pahempiakin. Tuokin Puheenvuoron kommenttini oli niin hörhö, että luulin sen myös sellaiseksi ymmärrettävän.

Mikä oli tämän tarinan opetus: lapsuuteni Lapissa isäukko opetti aina meitä veljeksiä vihaamaan herrasväkeä ja kyllä ukko oli oikeassa siinäkin.