Kotkan ja Haminan seudulle on syntymässä jopa kymmeniä tuhansia uusia typaikkoja akkuteollisuuden ja kaiken siihen liittyvän työn takia. Ja heti alkoi se vanha virsi, kaikki säkeistöt: Ulkomaista työvoimaa ja heti, huomenna on jo myöhäistä!

Akkutehtaat tarvitsevat paljon työvoimaa matalapalkkaiseen prosessityöhon. Tälläkin hetkellä Suomessa on varmaan puoli miljoonaa ihmistä jumissa kotiseuduillaan, koska he eivät vain pysty muuttamaan. Töitä ei voi hakea, jos ei ole valmiina asuntoa ja asuntoa ei voi hakea ilman jo aloitettua työtä.

Kaupungit voivat tehdä päätöksiä asuntojen rakentamisesta, mutta kaikenlaisten lupien, valitusten, elokapinoiden ja rakentamistyön jälken se kestää vähimmilläänkin monia vuosia. Niitä asuntoja tarvitaan ulkomaalaisille yhtä paljon kuin suomalaisillekin.

Nykyisinhän halutaan asua mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen tuottaen, eivätkä varsinkaan nuoremmat ihmiset vaadi kovin paljon siltä asunnoltaan. Yhteiskunnassa on yksi valtava voimavara, jota ei koskaan huomioida hallituksen ja yritysmaailman päätöksissä ja onko sitä edes Excel- taulukoissa mukana! Se voimavara on KIIMA, joka jyllää ihmisessä varhaisesta aamusta myöhäiseen yöhön.

Nuoret ihmiset lähtevät yksinkertaiseen työhön pienellä palkalla, jos tarjolla on halpa asunto työpaikan lähellä. Akkutehtaat voisivat tilata valmistajilta siistejä konttimaisia "yksiöitä", joissa pieni kylppäri. Niitä sitten nostetaan rekan lavalta pieniin ryppäisiin tehtaan lähelle, kytketään sähköt ja vedet.

Samanlaisia kuin näkee isoilla rakennustyömailla, mutta tasokkaampia ja heti tarkoitettuja pidempiaikaiseen asumiseen. Ne raksan parakit ovat ilmaista asumista, mutta taso ala- arvoista. Sitten taas akkutehdas voi ottaa pientä vuokraa tasokkaammista "kutukopeista". 

Nuoria ihmisiä nimittäin kiinnostaa tietysti ansiotyö. mutta vielä enemmän se kiinnostaa, jos työhön liittyvällä asuinalueella on pilvin pimein samanikäisiä vastakkaisen sukupuolen edustajia.

Eihän parikymppisiä ihmisiä nyt voi mitenkään edes vaatia sitoutumaan loppuelämäkseen yksinkertaiseen ja huonosti palkattuun prosessityöhön. Monet jäävätkin, mutta monet taas pariutuvat keskenään ja lähtevät muualle opintojen takia tai jotain parempaa saatuaan.

Jossain  lehdessä oli joskus artikkeli Turusta Valmetin Uudenkaupungin tehtaille päivittäin töihin kulkevista. He käyttivät kuukaudessa puolentoista työviikon verran aikaa työmatkoihin ja palkat olivat jotain 11€/h luokkaa! Ei sellaista 12 h työpäivää kauan jaksa.

PS. Tässä vielä ruotsalaisessa sairaalassa sairaanhoitajana työskentelevä Ibrahim lähettää viestin samassa sairaalassa työskentelevälle, alunperin Kirgisiasta kotoisin olevalle miehelle. Miehellä on juutalainen identiteetti ja sukujuuria, mutta hän ei ole pystynyt todistamaan juutalaisuuttaan. Kaiken lisäksi mies on vielä homokin, joten hänellä on tosiaan syytä vältellä muslimitaustaista henkilökuntaa. Juutalaiset yleisemminkin haluavat varmaan vältellä tuota sairaalaa, koska uhataan lahdata niin kuin siat! Sitten se on tietysti rasismia heiltä, mutta siitä selviää sakoilla ja hengissä!

Ei meillä Suomessa tietenkään, oikeudessa muslimien Kulttuuritulkki (sharia- laki) sanoisi: Juutalaiset saavat syyttää vain  itseään seurauksista, jos muslimit joutuvat tekemään tuollaista!

"Jonain kauniina päivänä sinä huomaat olevasi joka puolelta arabien ympäröimä, yksin ja suojaton. Silloin me lahtaamme sinut, kun sinä olet vielä tajuissasi ja sinä tulet näkemään kuinka me hakkaamme sinun elimistöäsi, kunnes sinä kuolet. Mikään USA, Englanti tai Bibi ei tule pelastamaan sinun persettäsi! Maailma on pieni, muista se!"

max-hotad-skoterska-feature-1.jpg