Ja nyt en todellakaan tarkoita, että kaikille suomalaisille ja Suomessa oleskeleville olisi ostettava valtion rahoilla uusi tonnin älypuhelin- kaleidoskooppi- galigulaattori. Kuten nuoremmat lukijat heti otsikosta päättelivät.

Kahden sodan jälkeen vain kansakoulun käynyt setäni palasi vänrikkinä takaisin tiettömään kotikyläänsä siellä jossain Kalottialueella. Hyvin pian hän sai määräyksen perustaa kylään kauppa turvaamaan lukuisien sotaveteraanien ja siviiliväestön elintarvikehuolto. Ja katso, niin tapahtui!

Muistan myös nöösipoika- ajoiltani erään aurinkoisen kesäpäivän tuossa samaisessa kylässä, mutta vuosikymmeniä myöhemmin. Jossain kaukana kylästä oli syttynyt raivoisa metsäpalo ja kaikkia alueen miehiä kerättiin sammutustöihin. Kuorma- auto ajoi hitaasti pitkin kylää halkovaa soratietä ja miehet kaikista taloista kiiruhtivat nousemaan auton lavalle. Kuten myös varttuneemmat pojat haalittiin mukaan. Arkiset askareensa jättäen he lähtivät vakavin kasvoin taistelemaan punaista paholaista vastaan. Kuten he olivat aina tilanteen niin vaatiessa lähteneet.

Suomessa on lähes satatuhatta rekisteröityä yhdistystä, joissa vapaaehtoiset kansalaiset hoitavat kaikkia mahdollisia asuinalueensa asioita ja töitä. Kalastuskunnat, nuorisotyö, tiestö, metsänhoito, urheilumahdollisuudet ja loputtomiin. Näiden järjestöjen tekemän työn arvo on mittaamaton. Vapaapalokunnilla ( 709 ) on jatkuva päivystys 95 prosentilla Suomen maapinta- alasta ja niiden käytössä on 15. 000 miestä ja naista. Näin siis enimmäkseen Suomen maaseudulla ja haja- asutusalueilla, missä naiset tosiaan hoitavat leiviskänsä yhtä hyvin kuin miehetkin.

 

Kuvitellaanpa hetki, että Suomessa syntyisi oma Sardiini-liike, joka toimisi vastavoimana nationalistiselle, populistiselle ja äärioikeistolaiselle politiikalle – eli erityisesti Halla-ahon PS:lle. A) Mikä sen nimeksi tulisi? B) Miten se saisi alkunsa?

 

Tässä taas Silakkaliikkeen aloitus ja se kuvaa hyvin kaupunkilaisten "aktivismia". He perustavat kymmenientuhansien ihmisten liikkeen vastustamaan ja demonisoimaan 600. 000 perussuomalaisten kannattajaa ja heidän perheitään. Juuri sitä ahkeraa ja kunnollista maaseutukansaa, jota ylempänä kuvasin.

Näiden johanneskoskilaisten aktiivisuus ja toiminta kansalaisyhteiskunnassa tarkoittaa mellakoimista jonkin puolesta, jotakin vastaan, kaiken vastustamista, kaiken ilmaisen vaatimista, mutta se konkreettinen tekeminen yhteisön hyväksi puuttuu täysin. Tärkeintä on vain punaviinin litkiminen yhteisissä kokoontumisissa ja hauskanpito, kuten Pentti Linkola niin osuvasti totesi.

Joskus vuosia sitten vihreät naiset vaativat naisille oikeutta siviilipalvelukseen. Näin he voisivat Israelissa käydessään kehua kuinka heilläkin on samanlainen asevelvollisuus tai siviilipalvelus. Vaikka Israelissa naisilla on kahden vuoden pakollinen asevelvollisuus ja vaikka Suomessa vain aniharvat naiset lähtevät asepalvelukseen. Ja heistäkin suuri osa keskeyttää sen vain naisille kuuluvan 45 vuorokauden harkinnan jälkeen.

Suomi rupeaa olemaan kuilun reunalla ja nykyisen hali- hallituksen johdolla koko kansa kulkee sitä kuilua kohti. Kiky- sopimuksen kuusi minuuttia aiheuttivat pelkästään Oulussa 10. 000 sairauspäivää lisää. ( Aivan kauheeta! ). Sairaan- ja lähihoitajille kuuluisivat ne palkankorotukset, mutta kun Suomi ei ole Norja. Vaikka annamme kehitysapua lähes saman verran kuin Norja. Suomi kuitenkin lainaa sen kehitysapumiljardin, kun taas Norja antaa sen ylijäämästään ja he voivat vielä pistää kymmeniä miljardeja euroja siihen 1. 000 miljardin rahastoonsa.

Toivottavasti Jumala lukee tämän kirjoitukseni ja katkaisee Helsingistä sähköt ja kaukolämmön pariksi viikoksi!