Vantaalla tapahtunut venäläislasten huostaanotto on saamassa yhä kummallisempia piirteitä. Kyseessähän oli venäläinen äiti, jolla on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus.

Tuollainen kaksoiskansalaisuus on erittäin kätevä tällaisissa tapauksissa. Suomessa ei ole enää käytännöllisesti katsoen ollenkaan armeijaa, mutta meillä on hyvä sosiaaliturva. Venäjällä taas on koko ajan vain voimistuva armeija, mutta sosiaaliturvaa ei nimeksikään. Tämä venäläisnainen on valinnut suomalaisen sosiaaliturvan ja pelkällä Venäjän armeijan olemassaololla hän voi vaatia vielä enemmän sitä suomalaista sosiaaliturvaa.

Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahov uhkaa julistaa Suomen venäläisäideille vaaralliseksi maaksi, kauppasaartoon, ja nyt he ovat viemässä asiaa jo Euroopan neuvostoonkin. Myös Helsingin ortodoksinen seurakunta aikoo selvittää onko huostaanotolle perusteita.

Ja jotta tapaus olisi mahdollisimman sekava, niin perheen isä on sudanilaistaustainen muslimi, mutta Suomen kansalainen. Ei ole tiedossa onko hänellä myös Sudanin kaksoiskansalaisuus, mutta olettaisin hänen pitävän Jumalalta saatua sharia- lainsäädäntöä  ainoana oikeana ja pätevänä omassa elämässään. Ja yleensähän se tarkoittaa myös hänen asuinaluettaan ja siellä liikkuvia vääräuskoisiakin.

Ortodoksikirkon mukaan huostaanotossa olikin eräänä perusteena ollut muslimi- isän ja ortodoksiäidin uskonriidat, mutta nyt ne on sovittu.

Tämän venäläisäidin nuorin lapsi otettiin huostaan vain viiden päivän ikäisenä äitinsä sylistä ja siitä koko soppa sai alkunsa. Tästä sekamelskasta nouseekin väistämättä esiin suuri kysymys: kuka ja mikä oli huostaanoton tehnyt virkailija? Oliko hän buddhalaisuuteen kääntynyt perussuomalainen, joka varman tiedon perusteella oletti tämän vauvan olevan Mannerheimin reinkarnaatio. Vai päättelikö hän vain :Musta vauva ja vielä venäläinen, jumalauta, pakkohan sen on olla uusi Mannerheim!

Suomessa asuvalla venäläisellä Anton Nikolenkolla on oma näkemyksensä asiasta.