Ukrainaa tukevat valkovenäläiset ovat sabotoineet rautatieliikennettä maassaan niin paljon, että venäläiset ovat joutuneet siirtämään kuljetukset kuorma- autoilla tehtäviksi. Sellainen on äärimmäisen hidasta ja koko logistinen paletti hajoaa.

Samoin eri puolilla Venäjää ja varsinkin Ukrainan rajan lähellä on armeijalle tärkeissä kohteissa ollut paljon räjähdyksiä ja tulipaloja.

Israel on myös järjestänyt 3. 000 kilometrin päässä sijaitsevassa Iranissa monia räjähdyksiä ja tulipaloja tärkeissä ydinlaitoksissa ja muissa sotilaskohteissa. Jerusalem studiossa Israelin eversti- kenraalitaustaiset tutkijat ovat myös pohtineet koko Iranin sähköjärjestelmän pimentämistä kyberiskulla. Siihen olisi kyky, mutta kuinka kauan kestää sen toimintakuntoon palauttaminen ja saadaanko sitä yleensä enää ikinä toimintaan!

Saksa noudattaa Vieläkin Venäjän kanssa Hitlerin ja Stalinin sopimaa etupiirijakoa, eikä suostu keskeyttämään kaasukauppaa Putinin kanssa. Vaikka se todennäköisesti tietäisi Ukrainan sodan loppua. Ehkäpä hakkerit iskevät sitten Jamalin niemimaalta Saksaan tuleviin kaasuputkiin ja se loppuu siihen.

Noissa kaasuputkissa lienee kymmeniä pumppuasemia matkan varrella, joten niihin on helppo iskeä. Pumput ajetaan kyberillä ylikierroksille, venttiilit vääriin asentoihin ja pian lentää koko pumppuasema taivaan tuuliin. Iran teki tuollaisen iskun Israelin vesijärjestelmiin, mutta vesihän ei ole räjähtävä aine. Muutamat pumput ja venttiilit menivät vaihtoon ja sen jälkeen Iranissa poksahti taas yksi ydinlaitos.

Tässä sitten demarinaisten ministerit esittelevät tyyliään, eikä tosiaan ole kovin vakuuttavaa. Olisihan siitä noussut valtava meteli, jos Alexander Stubb olisi mennyt tapaamaan nahkatakissa Ruotsin pääministeriä. Eikö demareilla ole minkäänlaista PR- osastoa?

Minulla oli 15- vuotiaana samanlainen nahkatakki kuin Sanna Marinilla nyt ja se oli kova sana siihen aikaan ja siinä iässä. Expressen lehti nyt sattui kehumaan Sannan tyyliä, mutta he eivät ikinä sallisi tuollaista pohjanoteerausta omille naisministereilleen.

 

sanna%201.jpgsanna%202.jpgsanna%203.jpgjutta%202.jpg