Suomessa valtaa pitävät nykyään vihreät nuoret naiset ja sen takia maastamme puuttuu kaikenlainen suhteellisuudentaju. Tuolla vallanpidolla tarkoitan naishallituksen lisäksi Ylen ja Hesarin kaltaisia suuria mielipiteenmuokkaajia, joiden toimittajista 50- 70% on nuoria vihreitä naisia. Heidän Kallion kuppiloissa ideoimiaan harhaisia kirjoituksia ja uutisia lukee koko kansa ja niitä toistellaan kautta laajan Suomenmaan, aina Hangosta Petsamoon.

Lappi on pinta- alaltaan suurempi kuin Unkari, mutta sen väestömäärä on vain 2% Unkarin väestöstä. Väestötiheys olisi sama, jos kaikki lappilaiset muuttaisivat Savukosken kuntaan ja silti heillä olisi vielä hyvin tilaa pitää se 10 metrin etäisyys toisiinsa. Joka on se suomalainen normi, mutta jota piti koronan takia lyhentää kahteen metriin.

Savukosken suurimmat työnantajat olivat vuonna 2005 Savukosken kunta, Pelkosenniemen–Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä, Metsähallitus (Vantaa) ja Korvatunturin Marja Oy. Tuon vuoden 2005 tilaston jälkeen kunnasta on muuttanut pois 300 ihmistä ja soten mukana kunta menettää suurimman osan kunnan ja kuntayhtymän työpaikoista. Sen jälkeen kunnan suurin työnantaja on Korvatunturin marja, joka työllistää kesäisin 300 thaimaalaista marjanpoimijaa.

Aamulla katselin tapani mukaan alueuutisia ja saamenkielisessä osiossa huomioni kiinnittivät saamelaiskirjailija Lemet-Jon Ivvárin railakkaat mielipiteet. Siinä osassa puhuttin Ruotsin Lappiin rakennetuista ja tulevista kaivoksista. Kuka ottaa vastuun siitä, että ihmiset joutuvat muuttamaan pois kotiseuduiltaan, kysyy jo vanhempi ja elämää nähnyt Lemet-Jon Ivvár.

Hän puolustaa suoraan kaivosteollisuutta, koska siitä on Ruotsin Lapissa aivan tarpeeksi hyviä esimerkkejä. Kuinka moni Suomen Lapin sairaanhoitaja, rakentaja, kaivosmies etc, käy viikot töissä Ruotsissa ja Norjassa, mutta se lähinnä kesämökkinä toimiva ”koti” sijaitsee vihreäksi helvetiksi muuttuneessa Suomessa.

Soklin fosfaattia ja harvinaisia akkumineraaleja sisältävä malmio olisi nyt kultaakin kalliimpi, ellei meillä olisi rasitteena tuo Kallion lespoluolissa kehitetty intersektionaalinen feminismi.

Akkumineraalit voisivat tuoda sitä paljon puhuttua sähköautoteollisuutta ja lannoitteissa käytettävä ja maailmanlaajuisestikin rajallinen fosfaatti on tärkeä koko maailman nälänhätien torjunnassa. Mutta ei vaan perkele, juuri viime viikolla hallitus päätti vähentää tukia teollisia lannoitteita käyttävältä maataloudelta. Helsingin vihreät kun syövät vain orkidean terälehtiä ja juovat kookosmaitoa päälle, jotka taas tuodaan 10. 000 kilometrin päästä. Siihen menee ainakin kilo öljyä, kun Helsingin vihreille kuljetetaan kilo eksoottisia hetelmiä ja salaattia toiselta puolen maapalloa.

 

Savukosken väestönkehitys 1980–2020
Vuosi     Asukkaita  
1980
  
1 931
1985
  
1 881
1990
  
1 774
1995
  
1 660
2000
  
1 472
2005
  
1 303
2010
  
1 179
2015
  
1 061
2020
  
1 007
Lähde: Tilastokeskus.[22]