Pär Stenbäck vertaa pakkoruotsin vastustajien politiikkaa Saksan juutalaisvainoihin. Äärimmäisen loukkaava väite, josta tuo siirtomaahenkinen pelle pitäisi haastaa raastupaan. Pelkästään suomenkieliseen istuntoon, jossa miehen tulkkina toimisi Närpiöön kotoutettu Kosovon albaani. Sellainen, joka on ensin Kosovossa joutunut käymään serbinkieliset koulut ja Suomessa pakotettu taas opettelemaan pienen etuoikeutetun vähemmistön kieli.

Suomessa pakkoruotsia vastustavat kannattavat yleensä muiden vieraiden kielten opetuksen lisäämistä. Koko ajan vauhdilla kasvavan venäläisvähemmistön etuja on alettava ottaa huomioon, ennen kuin he rupeavat sitä tosissaan vaatimaan. Moskovan kautta.

Pakkoruotsi takaa ruotsinkieliselle vähemmistölle yliedustuksen opiskelupaikoissa ja virkamiehistössä, joten tuo järjestelmä muistuttaa enemmänkin Etelä- Afrikan apartheidiä.

Saamenkielisen vähemmistömme oppikirjojen puute ja muut kadonneet edut eivät kiinnosta ketään ja kaikkein vähiten suvaitsevaisuuteensa tikahtumaisillaan olevia rantahurrejamme.

Töissä meille jaettiin kulkukortit sähköistä porttia varten, mutta kaikkien lantalaisten saatua omansa minä ainoana huomasinkin jääneeni ilman. Uhkasin soittaa vähemmistövaltuutetulle, mutta tuskinpa joltain Eva Biaudetilta olisi minun kaltaiselleni aboriginaalille apua löytynyt.

Tosin pomolla oli yksi ylimääräinen kulkukortti, josta 7 kirjoitusvirhettä korjaamalla olisi voinut löytää minun nimeni. Sanoinkin hänelle , jos ette perkele opi edes nimeä kirjoittamaan, niin ottakaa oppia Robinson Crusoesta ja ruvetkaa kutsumaan Perjantaiksi. Lopuksi uhkasin vielä tehdä aitaan oman portin, johon laitan oman lukon ja kuljen sen kautta. Olen työmaamme työsuojeluvaltuutettu, joten olen nykyään äärimmäisen tarkka myös omista ihmisoikeuksistani.