Lapissa järki, leikkaa nopeasti, kirjoittaa Eino Leino ja minähän olenkin syntynyt Eino Leinon päivänä.

Rovaniemellä ollaan nyt tehty se, mistä minäkin olen tässä blogissani jo monta kertaa kirjoitellut. Samuli Paulaharjun ja I. K. Inhan jälkiä maaseudulla kulkiessani olen tästä nimenomaisesta asiasta puhunut ja sitä vaatinut. Imaisin aamiaiseksi vain kolme isoa mukillista kahvia, mutta kyllä tämä tästä.

Rovaniemen kaupunki on ruvennut remontoimaan Alvar Aallon piirtämää Lappia- taloa ja kaupunki toimii itse tilaajana, rakennuttajana ja päätoteuttajana. 150 miehisestä työvoimasta 99% on Lapista ja heistäkin suurin osa Rovaniemeltä. Siis aivan kuin jo kadonneeksi luullussa Impivaarassa aikoinaan!

Näin työntekijöiden kunnallisverot (~20%) palautuvat välittömästi Rovaniemen ja muiden Lapin kuntien verokirstuihin ja kulutuskin suuntautuu pääosin Rovaniemen markkinoille. Valtio (Suomen) saa siitä omat veronsa päältä ja alvien ja ulosoton kautta vielä enämpi. Näin noilla yksityisten rakennusalan pienyritysten (SF)  kautta takaisin kiepahtaneiilla veroeuroilla (5- 10 milj) palkataan sairaanhoitajia, sosiaaliassistentti, opettajia  ja joku naistutkija voi saada jopa puolen vuoden apurahan suomalaisen miehen avuttomuuden ja kyvyttömyyden tutkimukseen.

Suomessa oli aika, jolloin kaikki suomalaisuudesta puhuminenkin oli rasismia ja puupelleteistä lähtien kaikki tuotiin ulkomailta. Nyt Suomen AAA- luokitukset ovat menneet, mallioppilas istuu tarkkiksella ja Financial Timesin mukaan Suomi on Euroopan sairas mies. Vai pitäisikö sanoa sairas Suomi- neito, joka istuutuessaan kiljaisee AUTS!

Euroopan Unionin alueella on 24.6 miljoonaa työtöntä, mutta bemari- demari  ylijohtaja Juhana Vartiainen haluaa lisää halpatyövoimaa nimenomaan EU: n ulkopuolelta. Onko Vartiainen siis Venäjän agentti, vai pitäisikö vastausta etsiä lääketieteestä? Olen vääntänyt itseltäni pahasti sijoiltaan menneen polven takaisin paikoilleen, mutta 8. 000 €/kk ansaitsevan ylijohtajan kalloa en mielelläni lähtisi porailemaan. Vai lähtisinkö sittenkin ja taitaisi muitakin halukkaita löytyä nopeasti!