Metsäteollisuus on yllättäen palaamassa takaisin Suomen talouden tukijalaksi. Kaksi yli miljardin sellutehdasta ( koivu ja havu ) on jo varmistunut ja pienempiä paperi- ja kartonkikoneita on myös tulossa. Maailmalla kielletään nyt kiihtyvällä vauhdilla muovin käyttöä pakkauksissa, joten siinä on Suomen uusi Nokia. Eikä missään biisonin kasvatuksessa, kuten joku täysin maailmasta vieraantunut hesarin toimittaja lehden kuukausiliitteessä uumoili.

Tuollainen jättimäinen sellutehdas työllistää vain muutaman sata ihmistä itse tehtaassa, mutta tuhansia ja tuhansia rekkalasteja puutavaraa nielevä laitos työllistää kymmeniä kertoja enemmän väkeä metsässä, kuljetuksissa etc.

Maajussit ja muutkin metsänomistajat saavat paksuja setelitukkoja myymästään puutavarasta ja puun korjuu työllistää tuhansia ihmisiä maaseudulla. Metsärahoilla lähetetään rouvat teettämään 500 euron kampauksia, niillä rakennetaan uusia navetoita, viljasiiloja, taloja, metsästysmökkejä ja ostetaan monenlaista palvelua. Näin nuo metsärahat leviävät tomusokerin tavoin koko pitäjän alueelle ja kaikki pääsevät sitä makeaa nuolaisemaan.

Metsänomistajista monet ovat helsinkiläisiä, joten tulevaisuudessa Keskustakirjastoissa ja Guggenheimeissa on aina enemmän helsinkiläisten omaakin rahaa. Helsingin ei enää tarvitse varastaa EU: n Itä- ja Pohjois- Suomelle myöntämiä katastrofirahoja, mikä taas edistää kansallista yhtenäisyyttä.

Ukrainaan viedään nyt puoliväkisin ja vähän raudalla avittaen länsimaista demokratiaa. 

Onko se USA: n malli, missä osavaltioilla on omat budjetit ja lainsäädännöt ja liittovaltion rooli on erittäin pieni paikallistasolla. Ukrainan väestöstä kolmannes on venäjänkielisiä etnisiä venäläisiä, joten Donbassin alueelle sopisi mainiosti 4- 5 miljoonan asukkaan Quebeq.

Vai onko se sotaministeri Carl "Killi" Haglundin malli, missä venäjänkieliset saisivat Ahvenanmaan tapaisen autonomisen alueen. Silloin Donbassin ukrainankielisen poliisipäällikön olisi puhuttava venäjää soittaessaan Kiovaan ukrainankieliselle kollegalleen ja tulkki kyttäisi välissä.