Krista Kiuru ja STM eivät ole koko kesänä hoitaneet koronakriisiä ja siitä johtuu tiedottamisen ja päätösten ääretön sekasotku. Missä piileskelee Aino- Kaisa Pekonen, se toinen sosiaali- ja terveysministeri?

Ruotsissa korona- asiat ovat yhden miehen käsissä ja hänestä onkin tullut kaikkien naisten märkä unelma. Sitähän meidän tyttöhallituskin yritti loputtomilla ja turhilla tv- esiintymisillään.  Se epäonnistui, joten nyt pääministeri Marin esiintyy puolialasti erilaisissa mainoksissa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen sanoo sosiaali- ja terveysministeriön panneen sote- uudistuksen valmistelun koronatoimien edelle.

Hän nosti asian esiin viikko sitten blogissaan, ja pohti meneekö soten aikataulujen pitäminen vai koronan torjunta edelle.

– STM:n keskeiset virkamiehet laitettiin tekemään sotea, joten valinta oli sillä selvä, Lehtonen toteaa Twitterissä.

Tilanne ei Lasse Lehtosen arvion mukaan muutu, vaikka hallitus kertoikin päässeensä sopuun uudistuksesta.

– Taitavat koronalakien sijasta kirjoittaa seuraavat pari viikkoa sote-lakeja uusiksi, hän sanoo.

Nyt olisi viimeistään saatava se presidentti Niinistön hahmottelema koronanyrkki, ennen kuin tilanne karkaa kokonaan käsistä. Jokaisessa tv- show’ssaan naisministerit ovat nimenomaan painottaneet kaikkien päätösten takana olevan virkamiehet ja lääketieteen asiantuntijat. Ja näitä he ovat syyttäneet, kun jokin on mennyt pieleen. Sitten taas onnistumiset on otettu omaksi ansioksi, vaikka tuokin Uudenmaan sulku keväällä oli nimenomaan presidentti Niinistön alkuun panema.

Nyt ei voida järjestää vaaleja, vaan uusi hallitus pitäisi saada kokoon viikossa, väittää Matti Vanhanen. Paskapuhetta, Ruotsissa keskustellaan päivittäin hallituskriisistä, eikä siellä kukaan sulje pois vaalien mahdollisuutta. USA on pahin koronamaa, mutta siellä on vaalit tulossa.

Belgia oli puolitoista vuotta ilman hallitusta ja Ruotsikin puoli vuotta. Jotain oppivelvollisuuden pidentämisiä ei toimitusministeriön tarvitsekaan saada voimaan, mutta kaikki Suomelle tärkeät ja koronaan liittyvät menevät Talvisodan hengessä läpi eduskunnassa. Kuten keväällä nähtiin.

Kepulaiset ministerit ja kansanedustajat ovat ihmeellisen hiljaa tässä Krista Kiurun tapauksessa. Onko taas 30 hopearahaa jaossa!