Suomi on noudattanut mallioppilaan tavoin kaikkia EU- lakeja, vaikka muut eivät ole niin tehneetkään. Silti suomalaisten veronmaksajien rahoilla on tuettu Irlantia, Kreikkaa, Portugalia, Espanjaa, taas Kreikkaa ja nyt viimeiseksi Kyprosta. Nyt Suomen Tiukka Täti Urpilainen ja fifty- sixty hallitus on tehnyt ankaran päätöksen; kaikki vastaavat itse omista veloistaan ja Jalasjärvi saa selvitä miten haluaa.

Jalasjärveläiset eivät ole syyllistyneet kyproslaisten tavoin rahanpesuun, he eivät kaikki nosta sokean eläkettä väärillä papereilla kreikkalaisten tapaan, eivätkä he makaile helpoissa näennäisviroissa espanjalaisten tapaan.

Jalasjärven kunnallinen koulutuskeskus on kuitenkin järjestänyt vääränlaista koulutusta ja nyt 35 miljoonaa euroa valtionapuja peritään takaisin. Tuo summa on kunnan puolentoista vuoden verotulot, joten yhtälö on mahdoton. Erilaisten vihreiden hallinnoimat opetus- ja kulttuuriministeriöt ovat ilmoittaneet olevansa erittäin tyytyväisiä päätökseen. Kuri maassa olla pitää, kuri, muuten menee EU nurin.

Jos vastaavanlaisessa ahdingossa olisi espanjalainen Yalasyarven kunta, niin  nämä samat vihreät ministerit ja virkamiehet olisivat kilpaa myöntämässä ja kuljettamassa rahaa hätää kärsivän yhteisön asukkaille. Tarja Cronberg ehti jo vaatia 50. 000 espanjalaisnuoren ottamista ensimmäisenä Suomeen perustettavan nuorisotakuun piiriin. Joka nuorisotakuu on nyttemmin osoittautumassa vain tyhjäksi horinaksi, kuten Cronbergin lausuntokin.

Jalasjärvi joutuu nyt mitä ilmeisimmin leikkaamaan palveluistaan kaiken mahdollisen, irtisanomaan ja lomauttamaan jokaisen mahdollisen ja tämän johdosta jokainen kynnelle kykenevä muuttaa pois Jalasjärveltä. Pohjanmaan teiden varsille tulee EU- logolla varustettuja kylttejä, joissa lukee; älkää ruokkiko jalasjärveläisiä.

Eräs norjalainen kylä pisti itsensä lehti- ilmoituksella myyntiin joitakin vuosia sitten ja nyt Jalasjärven kannattaa tehdä samoin. Kiina ja Venäjä ovat varmasti kiinnostuneita. Kunnantalo, koulut, sairaalat, päiväkodit ja kaikki kunnan maaomaisuus kylmästi myyntiin. Kiinalaiset toisivat varmasti jotain aurinkopaneelitehtaita, kun taas Venäjä voisi rakentaa sinne Suomen suurimman lentotukikohdan. Siinä täyttyisi myös monikulttuurisuuden pyhä ilosanoma.

Suomessa on nyt käynnissä jonkinlainen taloussota; Suomen maaseutu ja kunnat vastaan Helsinki- Brysseli- Berliini- akselivaltiot. Ja bobrikoveja ja quislinkeja on joka junaan.