Nelisen vuotta sitten Suomessa kohistiin korkean tason brändityöryhmästä, jossa oli mukana Nokian Ollilaa, Stubbia ja muuta eliittiä. Brandyn juonniksi se homma sitten jäikin, kuten jo silloin aavistelinkin.

Otin kuitenkin kantaa asiaan ja väitin Marimekkoa Suomen ylivoimaisesti parhaimmaksi brändiksi. Nyt Nokia on jo kuihtumassa pois ja tuo väitteeni on totta enemmän kuin milloinkaan. Tämä viikolla paljastunut Marimekon suunnittelijan kopiointi on vain yksi pieni hairahdus yrityksen pitkän toiminnan aikana.

Espanjan ehdoton valtti on Picasso ja sen merkkisiä autojakin näkee liikenteessä. Vaikka kyseessä on vain yksi taiteilija, kun taas Marimekko yrityksenä on yhden ihmisiän pituinen, siellä on työskennellyt tuhansia ihmisiä ja miljoonista kodeista ympäri maailman löytyy Marimekon tuotteita.

Tulevaisuudessa Suomen ja maailman teillä voi kulkea Uudenkaupungin tehtaalla rakennettuja Marimekko ImpiV8 sähköautoja. Tuollainen kirjainsarja auton perässä vetoaa niin vihreisiin, naisiin kuin muinaista Impivaaraakin muisteleviin raavaisiin miehiin.

Minulla on vielä muutama viikko hommia talossa, jonka asukkaat rahoittivat, suunnittelivat ja ovat kiinteästi mukana rakentamisessa. Kehityskelpoinen malli, tulee varmasti lisääntymään.

Viime viikolla meillä oli perinteiset harjakaiset. Meitä vähemmistönä olevia suomalaisia hieman ihmetytti, kun perinteiset harjakaisoluetkin oli tuotu Virosta. Ja vielä virolaisia litkuja, joten alkoholiveron kiertämisen lisäksi suomalainen panimoteollisuuskin jäi kaikkia tuloja vaille. Vain valtaisa kasa tyhjiä peltipurkkeja lähti kaatopaikalle, koska niistä ei saanut panttimaksua.

 Jos 200 hengen yritysjuhlissa voidaan tarjoilla verottomia alkoholijuomia, niin eikö sen voisi sallia jo ravintoloillekin. Mielenkiintoista asiassa on myös se, että talon asukkaissa (juhlassa paikalla) oli entisiä ja nykyisiä kansanedustajia, EU- ehdokkaita, puoluejohtajia, Helsingin kaupunginvaltuutettuja ja muuta itsensä ylentänyttä suomalaista aatelia. Vihreitä ja vasemmalta.

En tietenkään syytä heitä isänmaallisuuden puutteesta, koska herrasväki oli myöhemmin siirtynyt jatkoille Suomalaiselle klubille ja siellä olikin sitten törsätty oikein kunnolla. Tavallisen Työkansan tarjoiluihin meni 1.76 €/ karkeistyöläinen, mutta sehän on jo paljon 4- 10€/h ansaitseville onnettomille.

Tämä herrasväki tekee kuitenkin viisaita päätöksiä Suomen kansan, mutta ennen kaikkea EU: n hyväksi. Nyt köyhtyvät helsinkiläiset ovat ruvenneet kasvattamaan kanoja pihoillaan ja viisaat päättäjämme ovat määränneet nuo kanat rekisteröitäviksi, niiden terveydentilasta on oltava todistus ja papereista on selvittävä myös linnun alkuperä.

Mikäli 600 euron eläkkeellään sinnittelevä leskirouva päättää siis hankkia kanan rintamamiestalonsa pihaan, niin hänen on käytettävä lintua eläinlääkärillä ja hankittava kaikki vaaditut todistukset. Maksulliset todistukset ja maksulliset tarkastukset tietenkin, koska kaiken tällaisen lainsäädännön tarkoitus on vain luoda tyhjänpäiväisiä tarkastajanvirkoja kaupunkiin.

Kanaa lääkäriin viedessään mummo voi samalla varata itselleenkin lääkärinajan 3 kuukauden päähän ja piipahtaa Hurstin leipäjonossa. Siellä jaettavaa kaatopaikalta pelastettua ruokaa ei tietenkään voi kanalle syöttää, koska siitä voi rapsahtaa kova sakko eläinrääkkäyksestä ja taas uusi tarkastusmaksu.