Professorin blogissa oli jo otettu kantaa tuohon Hesarin kirjoitukseen koulujen nykyisestä sekasorrosta. Omalla nimellään artikkelissa esiintynyttä naisopettajaa oli lyöty pesäpallomailalla, hän oli saanut töissään murtuman jalkapöytäänsä, murtuneita luita käsivarteensa, joutunut korjaamaan hampaitaan useaan kertaan sekä saanut silmäänsä ruhje- ja niskaansa retkahdusvamman.

Ja tietysti kaikki ongelmat pannaan koronan syyksi, vaikka ei vielä pahemmin koronasta kärsineiden Sodankylän, Kauhavan ja muiden maaseutukaupunkien ja kuntien kouluissa mitään tuollaista esiinny.

"Lotan oman ryhmän oppilaista kukaan ei puhu suomea äidinkielenään” selittää kuitenkin paljon, mutta ei kaikkea.

Iltasanomien jutun mukaan monilla Turun Varissuolla asuvilla suomenvenäläisillä on myös tapana seurata vain Venäjän uutisia ja he ikään kuin elävät siinä vanhassa maassa. Silti he ihailevat Suomea ja suomalaista yhteiskuntaa ja tekevät kaikkensa saadakseen lapsensa oppimaan kielen, sekä menestymään koulussa ja työelämässä.

Ja sen takia Suomessa asuvien venäläisten työllisyysaste on sama kuin suomalaisilla, rikostilastoissa heitä on yhtä vähän ja ainakin pari kertaa venäläinen nainen on ollut suurin veronmaksaja naisten sarjassa. Kaksikymmentä seuraavaa suomalaista naista on rikastunut miehensä tai sukunsa perinnöillä!

Joka perjantai Suomen moskeijoissa saarnataan länsimaisen yhteiskunnan tuhoisuutta ja koko suomalaisen elämäntavan kauheutta. Ruotsissa alakouluikäiset somali- ja arabitytöt käyvät 10 tuntia viikossa koraanikoulussa ja sama on varmasti Suomessakin. Siellä heidän päästään pyyhitään kaikki peruskoulun opetukset ja siellä he oppivat vihaamaan meitä vääräuskoisia.

Suomen kouluissa sallitaan tietokoneen kaltaisten älypuhelinten käyttö oppitunneilla, mikä on aivan käsittämätöntä. Niille opettajille voi suositella korkeintaan työtä Norjan kalatehtailla.

Upporikkaassa Norjassa pakolaisten tulkkauspalvelut ovat tarkkaan rajoitettuja, jolla heidät pakotetaan opettelemaan norjan kieli. Samoin Ruotsissa ollaan nyt muuttamassa tulkkauspalvelut osittain maksullisiksi, jos pakolainen on oleskellut jo vuosia maassa.

Suomessa ongelmat keskittyvät onneksi vain suurimpiin kaupunkeihin, kun taas Ruotsissa pakolliset pakolaiskiintiöt ovat tuhonneet lähes kaikkien satoja vuosia vanhojen pikkukaupunkien idyllin ja elämäntavan.

Meillä taas maaseudun kunnat ovat ottaneet riemumielin vastaan ahkeria ja kaikin tavoin kunnollisia Ukrainan naisia ja lapsia. Lukuisten lehtikirjoitusten mukaan he ovat heti mukana yhteisöllisessä vapaaehtoistyössä, tulkkaavat itse kännyköillään, sekä ovat kaikin tavoin miellyttäviä naapureita.

Tässä jutussa ei siis ollut kysymys rodusta, uskonnosta, tai mustasta nahkasta, vaan ihan sitä arkipäivän käytöstä tarkasteltiin.