Minulla on olohuoneessani ranskalainen parveke: ovi aukeaa ulos, mutta siihen se riemu sitten päättyykin, koska kaide sulkee tien. Onneksi minulla ei kuitenkaan ole vielä englantilainen keittiökin, sillä se olisi pussillinen fish and chipsejä takin taskussa. Öljyssä paistettuja kalanmakuisia klönttejä ranskalaisten perunoiden kera.

 

 Onnettomuudekseni minulla nyt kuitenkin on tuo ranskalainen parveke ja siitä vain alle kahden metrin päässä olevassa puussa pesii lintu. Silmieni korkeudella, melkein käden ulottuvilla on pesä ja siinä kaksi poikasta.

 

Musta lintu, surmanlintu, pesii nyt sillä kohtaa missä muilla suomalaisilla on yleensä parveke. Luulin sitä ensin kottaraiseksi, mutta sitten huomasin ettei nokka ollut keltainen kuten kottaraisella, vaan musta on sekin.

 

Musta lintu, surmanlintu, ja vanhuuteen ja kuolemaan viittaa harmaa rintakin.

 

Syötin kaikkitietävään Googleen hakusanoiksi “musta selkä, harmaa rinta” ja vastaus tuli sekunnin sadasosassa. Googlen mielestä kyseessä on majava. Mikäli tuo tieto olisi ollut oikea, niin minusta olisi hetkessä tullut kansainvälinen kuuluisuus ja olisin helposti päässyt eduskuntaan muiden turhakkeiden sekaan, mutta eihän vastaus voinut olla oikea.

 

Syötin siis kuukkeliin lisää informaatiota ja rastasta tarjottiin. Sillä ei enää pääse eduskuntaan, mutta tuntuu kuitenkin enemmän todennäköiseltä.

 

Luulin tuon mustan surmanlinnun tietävän EU:n hajoamista ja koko Euroopan laajuista veristä sotaa, mutta tavallinen rastaan perkelehän se vain pesii siinä.