Tänään Säätytalolla Rikka Purra oli parin puhelun jälkeen ilmoittanut persujen hyväksyvän osan Rkp: n vaatimista mamu- politiikan muutosesityksistä ja Henriksson meni toiseen huoneeseen soittamaan Eva Biaudetille.

- Ampuu hänet sitten, jos ma Kepun saan, kuiskasi Petteri Orpo Riikan korvaan ja molemmat puhkesivat raikuvaan nauruun. He ovat kumpikin lukeneet Linnan trilogian Täällä pohjan tähden alla ja ymmärsivät heti toisiaan. Siinä kirjassahan Mellolan isäntä halusi säästää punakapinaan osallistuneen sahurinsa hengen ja sanoi teloittamista vaatineelle Yllön isännälle ; Ja ampuu hänet sitten, jos ma toisen saan.

Tänään säätytalolla nähtiin arvoton näytelmä, joka kuitenkin osoitti koko Rkp: n olevan ylimielisen ja rotutietoisen Eva Biaudetin henkilökohtaisen performanssin vankina. Tuota vallanhimoista naista ei kiinnosta tippaakaan Suomen kansan asiat, eikä ihmisoikeudet, vaan hän ajaa vain häikäilemättömästi omaa henkilökohtaista uraansa. Tuo nainen on samanlainen roisto kuin Björn Wahlroos, joka myytyään suomalaisen teollisuuden Ruotsiin muutti jopa itsekin sinne.

Petteri Orpo ei tietenkään suunnittele Henrikssonin tai Biaudetin ampumista, mutta hallitusyhteistyön mahdottomuus näiden kanssa on tullut jo kaikille selväksi. Nyt on kuitenkin saatava jonkinlainen häkkyrä pystyyn, jotta päästään aloittamaan.

Samaan aikaan käydään todennäköisesti koko ajan salaisia neuvotteluja Kepun kanssa toisesta hallitusohjelmasta, jossa Kepu hyppäisi vauhdissa Rkp: n tilalle. Annika Saarikkohan ilmoitti puolueensa kannattavan kaikkia hallituksen järkeviä päätöksiä, joten ei siihen uuteen ohjelmaan paljon muutoksia vaadita. Mitä nyt pakkoruotsia leikataan rajusti ja Ahvenanmaan ylisuuret valtionosuudet pannaan puoliksi.

Saarikko ja Kepu ovat olleet merkillisen hiljaa, koska puolueessa muhii ja kuplii hoskoslainen vallankumous. Ensin mentiin punavihreiden kanssa hallitukseen ja nyt istutaan niiden valtakunnan talouden tuhonneiden punavihreiden kanssa oppositiossa! Vaikka maahan on tulossa hallitus, joka ajaa juuri sitä Santeri Alkion politiikkaa!

Maria Ohisalo ja Li Andersson rähisevät jo kuin olisivat oppositiossa, vaikka ovat edelleen halltuksen ministereitä. Nyt ne vaativat seuraavaa hallitusta tekemään niitä asioita, joita ne eivät itse osanneet ja saaneet tehtyä juuri päättymässä olevan neljän vuoden aikana.