Olen viime kuukaudet ollut suorittamassa äärimmäisen salaista rakennustehtävää Suomen sota- armeijalle tuolla saaristossa. Tuo linkki ei liity mitenkään tähän työtehtävääni, mutta siitä saa hyvät sävärit. Kaikenlaiset valat on vannottu ja vaitiololupaukset annettu. Niiden rikkomisesta joutuu linnaan ja vankilaan. 

Sota- armeijasta onkin sitten enää pieni askel sote- marinaan.  Vihreiden Villelotta Niinistö on ensimmäisenä tuomitsemassa heterohallituksen aikaan saamaa päätöstä, vaikka he harrastivat 8 vuotta sylitanssia kokoomuksen kanssa, mutta eivät saaneet aikaan yhtään Suomen kansaa hyödyttävää päätöstä. 

Suomen kansasta vain miljoona asuu pk- seudulla, mutta 4.5 miljoonaa asuu muualla Suomessa. Kepu ja persut antoivat nyt valtaa näille maaseudun ihmisille, jotka tosiasiassa myös elättävät koko Suomen. Kokoomuksen ja vihreiden metropoliorgiat ovat näin ollen päättyneet.

Vihreän langan entinen päätoimittaja Elina Grunström valittiin julkisen sanan neuvoston JHL puheenjohtajaksi. Tästä jutusta voi päätellä kuinka yksisilmäinen kyklooppi hän on esimerkiksi uskontojen suhteen.

Tuon takia onkin paikallaan kertoa pieni tositarina Tukholman ajoiltani. Meillä suomalaisilla oli tapana pelata tietyllä porukalla jalkapalloa tai lentopalloa Järvafältin (Tensta, Rinkeby etc) laajoilla nurmikentillä. Nuoria miehiä ja naisia, joten soidinmenoja käytiin tietysti siinä pelin ohessa.

Usein kävelin erään kolmevitosen tuttuni kanssa Rinkebyn metroasemalle. Hän asui aivan aseman lähellä, joten muutaman kerran piipahdin myös tämän kaverin luo kahville tai syömään. Hänellä oli itsensä ikäinen suomalainen avovaimo, jonka käytös aluksi hämmästytti minua. Keittiössä syödessämme nainen seisoi koko ajan lieden vieressä, eikä osallistunut itse valmistamalleen aterialle. Maitolasiemme vajuttua hän oli heti niitä täyttämässä ja vain vilkaistuani juustoon hän oli heti sitä ojentamassa. Keskusteluumme hän ei osallistunut mitenkään ja kysymyksiini hän vastasi yhdellä sanalla ja koko ajan hymyillen.

Tämä kaverini selitti myöhemmin hämillään hymyillen tätä kumppaninsa käytöstä: nainen oli ollut 8 vuotta naimisissa kurdimiehen kanssa ja tämä oikeauskoinen muslimi oli pieksänyt naisesta ulos kaikenlaiset feminismit, tasa- arvot ja lutkamarssit.