No ei tietenkäään Suomen vihreät, jotka vaativat vain lisää muslimipakolaisia avoimena pidettävän itärajan yli ja näiden kaikkien hörhöjen äiti Fatim Diarra vaatii myös kiintiöpakolaisten määrän moninkertaistamista (3. 000 partaukkoa). Suomeen tuli ja toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi 1. 5 vuodessa 60. 000 Ukrainan lasta ja naista, mutta kun nyt pitäisi saada partaukkoja saman verran.

Olen joskus kehunut Ruotsin vihreiden pragmaattisuutta talousasioissa ja yhteiskunnan pyörittämisessä yleensäkin ja nytkin voin sen tehdä puhtain sydämmin. Ruotsin vihreät opiskelijat (vrt. Elokapinan hörhöt!) sanovat tosiaan: Meidän täytyy uskaltaa sanoa kyllä uusille kaivoksille.

He perustelevat asiaa sähköautoilun räjähdysmäisellä kasvulla ja siten harvinaisten maametallien ja kuparin kysynnän vastaavalla kasvulla. Yhdessä sähköautossahan on yli sata kiloa arvokasta kuparia, joten siitä rupeaa pian tulemaan puute. Eikä kierrätyskään auta ainakaan Suomessa, koska virolaiset ovat jo varastaneet kaikki irti saamansa kaapelit, kuparikatot ja kuparia sisältävät patsaatkin on pilkottu auton takakonttiin!

Ruotsillahan on Suomen tapaan paljon harvinaisia ja kultaakin arvokkaampia maametalleja. Noiden metallien kaivaminen ja jalostaminen tuo sitten akku- ja sähköautoteollisuutta (pyörät, mopot, moottorikelkat, jne.), sekä ne satoja tuhansia uusia työpaikkoja. Noiden vihreiden ulostulon takana on tietysti ilmastonmuutoksen torjuminen, mutta kerrankin hyödyllisellä tavalla.

Suomella on nyt erittäin pätevä ja päämäärätietoinen hallitus, joten ehkä mekin ehdimme vielä mukaan tuohon kilpailuun. Jos nimittäin lakeja muutetaan vaikkapa Ruotsin tasolle. Nykyisellä lupakäsittelyllä ja täysin mielivaltaisessa valitusruletissa uuden kaivoksen avaaminen kestää 17- 65 vuotta, joten näillä eväillä olemme tosiaan pian Pohjolan Kongo, mutta ilman kaivoksia ja banaaneja.